Breaking News
Home / Zanimljivosti / Tehnologija / Ova aplikacija dijeli najviše vaših podataka: Da li je koristite?

Ova aplikacija dijeli najviše vaših podataka: Da li je koristite?

20210327215610_355757

 

U istraživanju kompanije iCloud, koja se bavi skladištenjem podataka “u oblaku”, Instagram je najinvazivnija aplikacija koju korisnici svakodnevno koriste.

Ta Facebookova aplikacija, prema istraživanju, dijeli zapanjujućih 79% ličnih podataka korisnika sa drugim kompanijama, uključujući informacije o kupovinama, lične podatake i istoriju pregledanja.

 

 

Takođe koristi 86% podataka kako bi korisnicima prikazivao relevantne oglase u ime drugih i prodao više proizvoda sa Instagrama ili iz Facebook grupa.

Po invazivnosti, prema tom izveštaju, Facebook je na drugom mjestu, dok aplikacije Signal, Clubhouse i Netflix ne dele te podatke sa trećim licima ili ih uopšte ne koriste za marketing.

Kompanija pCloide je objedinila podatke na osnovu nove politike privatnosti u Apple Store-u, a njihova najnovija istraživanja sugerišu da Instagram i Facebook najveći dio korisničkih podataka dijele sa nezavisnim kompanijama i masovno ih koriste za svoje marketinške aktivnosti.

“Nije ni čudo što na vašem fidu ima toliko promovisanog sadržaja. Sa više od milijardu aktivnih korisnika mesečno, zabrinjavajuće je da je Instagram središte za dijeljenje tako velike količine podataka korisnika koji sa tim nisu upoznati”, piše u objavi na blogu kompanije.

glassrpske.com

 

 

Check Also

viber-telefon-poruka-872x581

VIDEO POZIVI Viber proširio grupne poruke na 30 učesnika

  Aplikacija za komunikaciju Rakuten Viber saopštila je danas da će proširiti kapacitet grupnih video …

Powered by Master Media (TM)