Zanimljivosti

Opelovi tutorijali za još više zabave

Opel-tutorijali

Opel tutorijali

 

Vezivanje kravate, uklanjanje mrlje ili instaliranje mašine za pranje veša… Umesto čitanja instrukcija u priručniku ili proučavanja uputstva proizvođača, mnogi potrošači u današnje vreme preferiraju da gledaju internet video klipove ili „tutorijale“. Opel ovom trendu daje dodatni podsticaj lansirajući novu seriju tutorijala u vezi sa Navi 900 IntelliLink i R 4.0 IntelliLink info-zabavnim sistemima.

Uz korišćenje mešavine video animacije i lako razumljive naracije, u kratkim tutorijalima se objašnjava kako se personalizuje sistem i koriste funkcije poput navigacije, telefona i prepoznavanja glasa, kao i Apple CarPlaya i Android Auta.

Primera radi, tutorijal „Ovako to funkcioniše: Navigacija“ uz Navi 900 IntelliLink, pokazuje korisnicima kako treba da unesu destinaciju putem adrese ili interesnih tačaka i ubace dodatne zaustavne lokacije unutar navigacione rute, kao što je recimo benzinska stanica.

Tutorijali takođe nude korisne „Da li ste znali?“ sugestije i savete, poput onih za promenu konfiguracije mape i orijentacije uz pomoć jednog dodira kolor ekrana osetljivog na dodir Navi 900 IntelliLink sistema; ili kako deaktivirati glasovno oglašavanje navigacije  tokom obavljanja telefonskog poziva za vreme vožnje zadatom rutom.

„Video tutorijali pružaju jednostavne odgovore na svakodnevna pitanja. Ovaj format je idealan za objašnjavanje tehnologija kao što su info-zabavni sistemi“, kaže dr David Fos (Dr. David Voss), menadžer za digitalnu povezanost. „Široka lepeza tutorijala koja se obraća muškarcima i ženama svih starosnih doba, savršeno odgovara Opelu kao brendu, jer je izgađena na reputaciji koja podrazumeva demokratizaciju tehnologije.“

Pored objašnjavanja različitih funkcija, „Ovako to funkcioniše“ serija uključuje tutorijal u vezi sa personalizacijom info-zabavnog sistema. Memorisanjem stvari poput plejlista, kontakata i adresa kao prioriteta, slušanje omiljene muzike, pozivanje kontakata i navođenje ka popularnim destinacijama obezbeđuje se jednim dodirom osmoinčnog kolor ekrana osetljivog na dodir.

„Ovako to funkcioniše“ tutorijali mogu inicijalno da se vide na engleskom jeziku na Opel Youtube kanalu i na sajtu opel.rs .

netauto.rs