Izbori 2016 Višegrad

OO DNS Višegrad ozvaničio početak izborne kampanje

451a006294571ffde90a89535cc48be4_L

OO DNS Višegrad, 02.09.2016. god. Održao je svoju 6-tu redovnu sjednicu i na taj način ozvaničio početak kampanje.
Sjednicu je otvorio predsjednik OO DNS gosp. Mladenko Tasić i predložio Dnevni red, koji je jednoglasno prihvaćen. Pored kandidata DNS za odbornike u SO Višegrad, sjednici su prisustvovali i aktivni članovi stranke.
Predsjednik OO DNS je obrazložio početak kampanje, kao i planirane aktivnosti u dogovoru sa Izbornim Štabom.
Nosilac liste DNS za Višegrad, gosp. Mile Perić govorio je o političkoj situaciji u RS, BiH kao i regionu. Politička situacija je teška i složena, puna provokacija, raznih dezinformacija.U svom izlaganju osvrnuo se na održavanje referenduma o Danu Republike u RS, gdje je konstatovano da će naši članovi podržati održavanje refernduma.
Nakon diskusije, u kojoj su učestvovali svi prisutni članovi i kandidati na listi za odbornike, zaključeno je slijedeće:
• Na našoj listi kandidata za odbornike SO Višegrad, nalazi se 24 kandidata od kojih su većina mladi, obrazovani ljudi koji su spremni da svoje znanje, vještine, sposobnosti i iskustvo koje imaju ulože u stvaranje bolje budućnosti.
• DNS Višegrad će voditi pozitivnu kampanju, bez laži i prljavih radnji, iznosiće samo one prijedloge koji će nastojati da stvore bolji ambijent za život građana Višegrada.
• DNS Višegrad očekuje uspjeh svojih kandidata, jer ova stranka ima sve veće uspjehe, veći broj članova i simpatizera.
• DNS Višegrad će se na lokalnim izborima zalagati za jaku lokalnu zajednicu, zalagati se za ekonomiju, zapošljavanje i stvaranje uslova za razvoj, sa ciljem da se zadovolje potrebe građana Višegrada.
• DNS Višegrad će na oktobarskim izborima za načelnika, podržati kandidata SNSD-a, gosp Đurević Mladena.
Sastanak se završio u dobrom raspoloženju uz slogan:
MI ZNAMO KAKO – Riječ je riječ!