Aktuelnosti Višegrad

Održana 15. redovna sjednica SO Višegrad

U Višegradu je danas održana 15. redovna sjednica Skupštine opštine, a pred odbornicima se našlo 38 tačaka dnevnog reda.

Prema riječima načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića odbornici i javnost su upoznati sa Presudama Okružnog Suda Istočno Sarajevo u kojima je lokalnom parlamentu naloženo da uskladi sa svojim Statutom, Poslovnikom i Zakonom odluke o razriješenju predsjednika i potpredsjednika SO-e Višegrad.

„Predsjednik SO-e Muamer Sofović kao i potpredsjednik lokalnog parlamenta Marko Nikolić su opozvani, praktično po drugi put, i o tome će Sud biti obavješten“, rekao je Đurević istakavši da je razmotren i izvještaj o radu načelnika te izabrani načelnici opštinskih odjeljenja.

Na sjednici je, kaže on, razmotrena informacija o radu škola i broju upisanih prvačića, a kako je precizirao uskoro će biti zakazano i novo zasjedanje lokalnog parlamenta.

„Na narednim sjednicama biće novih prijedloga i planova za tekuću godinu, a očekuje nas i rebalans budžeta, najvjerovatnije u junu kako bismo uskladili prihode i rashode i nastavili da radimo u interesu grada“, rekao je Đurević.

Predsjednik SO Višegrad Srpko Baranac kaže da je u fokusu zasjedanja bilo otklanjanje nepravilnosti vezanih za opoziv bivšeg rukovodstva lokalnog parlamenta.

„Još jednom smo pokazali da je demokratija vladanje većine i da ne može jedan čovjek da opstruiše cijeli grad“, rekao je Baranac naglasivši da će se i sam ukoliko većina tako odluči povući sa funkcije na kojoj je.

O.Marković