Auto-moto

Odlazak šmekera: Gotova proizvodnja legendarnog FIAT-a 500

Uz veliku diskreciju, čuveni “Ćinkvećento” je već napustio proizvodnu traku poljske tvornice Tihi.

Fiat 500 je godinama bio najprodavaniji model italijanske marke, pa će njegov odlazak iz Evrope biti jako bolan, a prelazni period do pojave nasljednika jako težak za FIAT.

Nakon skoro dvije decenije na tržištu, Evropu je napustio kultni Fiat 500 u svom modernom izdanju. Rokovi za primjenu novih bezbjednosnih propisa koji stupaju na snagu u julu su postali prekratki da bi ih ovaj model ispunio.

S obzirom na to da je FIAT početkom godine predstavio posebno izdanje “500 Collezione 1957”, već tada se moglo naslutiti da je oproštaj bliži nego što se očekivalo.

U najboljem slučaju, proizvodnja je trebalo da bude razvučena do jula, ali Stellantisov plan da u pogone poljske fabrike ubaci montažne komplete kineskog modela Leapmotor T03, ubrzao je odlazak FIAT-ovog “vječnog šarmera”.

Stellantis više nema vremena za čekanje , a ugovor sa kineskim partnerom potpisan je još krajem prošle godine, tako da je Leapmotor sad zvanično 15. brend u Stellantis grupaciji, a mali i jeftini model T03 će biti prvi model azijskog partnera proizveden na Starom kontinentu.

Nestanak modela 500 biće veliki problem za italijansku marku, jer će je uveliko smanjiti FIAT-ovu “žetvu” u ovom segmentu. Iako u ponudi ostaje 500 Electric, njegova prodaja u ovoj godini je toliko blijeda da ne opravdava poziciju nasljednika.

FIAT je oduvijek bio marka sa velikim iskustvom u razvoju malih automobila, pa trenutno jedinu nadu polaže u uspjeh nove Pande koja će biti predstavljena početkom jula, ali će u prodaju ići tek krajem godine.

(B92)