Aktuelnosti Višegrad

ODBORNICI SO VIŠEGRAD USVOJILI REBALANS BUDŽETA

U Višegradu je danas održana 31. redovna sjednica lokalnog parlamenta, na kojoj su odbornici dali zeleno svijetlo za predloženi rebalans budžeta ove lokalne zajednice.

Prvobitno usvojeni budžet opštine Višegrad, koji je iznosio 11 miliona 424 hiljade KM uvećan je za 7 miliona 255 hiljada KM, kaže načelnik odjeljenja za finansije ove lokalne zajednice Milan Jakšić naglasivši da je riječ o kvalitetnom dokumentu koji će zadovoljiti potrebe lokalnog stanovništva.

„Dokument je je prilično složen i kompleksan budući da smo primjenili jednu praksu da se u toku godine, po instrukcijama Ministarstva finansija, uključi još jedan budžetski korisnik, a to je Dom zdravlja, koji će se u poslednjem kvartalu tekuće godine finansirati putem trezora opštine Višegrad“, rekao je on.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević kaže da su odbornici imali efikasan rad i posebno izdvaja usvajanje odluke koja se odnosi na obdanište „Neven“.

„Skupština je, na zahtjev kolektiva ove predškolske ustanove, dala saglasnost da se, u skladu sa Zakonom, dozvoli povećanje broja upisa djece u obdanište, a riječ je o uvećanju od 20 procenata na već postojeći broj mališana u ovoj ustanovi, kazao je Đurević naglasivši da je ovo pokazatelj požrtvovanog rada svih zaposlenih.

Na današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta odbornici su usvojili i godišnji plan rada načelnika i višegradske opštinske uprave.

O.Marković