Aktuelnosti RS

Od sutra obilne padavine; U pripravnosti Civilna zaštita, Vode Srpske i Helikopterski servis

207652

 

Od sutra se u Republici Srpskoj i regionu očekuju obilne padavine zbog čega se preduzimaju sve preventivne mjere u cilju sprečavanja mogućih poplava. U pripravnosti su Civilna zaštita, Vode Srpske i Helikopterski servis.
 [ads1]

Iz Republičke uprave Civilne zaštite uputili su dopis lokalnim zajednicama da obave sve pripreme, a to je od njih zatražio i predsjednik Republike Milorad Dodik.

Obilna kiša padaće od 16. do 20. januara, a najviše padavina očekuje se u utorak i srijedu. Crvena zona je Hercegovina, a natprosječno veliku količinu kiše, meteorolozi predviđaju i u Sarajevsko-romanijskoj regiji i zapadnoj Krajini.

Usljed ekstremno velike količine padavina u Crnoj Gori, očekuje se nagli rast vodostaja rijeke Drine. U gradovima u slivu Drine preduzimaju se mjere odbrane od poplava.

Milan Novitović, vršilac dužnosti direktora Civilne zaštite naglasio je da su još uvijek svima u sjećanju poplave koje su zadesile ovaj region 2014. godine.

– Moramo biti na oprezu i u skladu sa situacijom reagovati na terenu. Imamo dovoljno resursa da reagujemo na terenu, a po prioritetima po oblasstima ćemo i reagovati – istakao je Novitović.

 

[ads2]

RTRS