Aktuelnosti RS

Objavljena konačna rang lista stipendista Ministarstva

174442
Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas konačne liste stipendista prema kojima je dodijeljeno 1.065 stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Srpskoj, za šta je budžetom planirano 2.130.000 KM.

Stipendija iznosi 200 KM mjesečno po studentu i isplaćuje se u 10 mjesečnih rata, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 

[ads1]

 

 

U kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijeljeno je 680 stipendija, studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama koje se finansiraju iz budžeta 542 stipendije, studentima drugog ciklusa studija 83 i studentima trećeg ciklusa studija 26 stipendija.

Studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama koje se ne finansiraju iz budžeta dodijeljeno je 29 stipendija, a u kategoriji ostalih studenata prvog ciklusa studija 351 stipendija.

Studentima deficitarnih zanimanja prvog ciklusa studija dodijeljene su 24 stipendije, dok je studentima sa invaliditetom, koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijeljeno 10 stipendija.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Republici Srpskoj za ovu godinu prijavila su se 1.603 studenta.

 

KONAČNA RANG-LISTA 

RTRS
[ads2]