Aktuelnosti VišegradPRAVOSLAVLjE

Obilježena krsna slava manastira u Dobrunskoj Rijeci

Manastir Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada proslavio je u prisustvu velikog broja gostiju krsnu slavu Prenos moštiju Svetog Nikolaja.

Liturgiju je služilo sveštenstvo i monaštvo Srpske pravoslavne crkve, a na slavi je besjedio arhimandrit Jovan Gardović, koji je čestitao krsnu slavu i istakao da je današnja proslava spoj zajednice, praznika i slave.

„Dan je sunčan, a svim ljudima koji su došli sunce je u duši. Hvala svima koji su pomogli da zaživimo i funkcionišemo. Mi se osjećamo kao velika porodica. Ovdje je svako dobrodošao, što ljudi i osjećaju“, istakao je arhimandrit Gardović.

On je naglasio da je mnogo sveštenika danas služilo liturgiju i da mu je drago da svi taj vid ljubavi pronalaze u ovom manastiru.

Slavsku trpezu pripremili su domaćini slave Nedeljko i Dragana Perišić koji su istakli da su poslije rata doselili u ove krajeve, gdje su jako lijepo prihvaćeni.

„Drago mi je da sam smogao snage da sa porodicom organizujem slavski ručak. Na ovaj praznik je i moj rođendan, tako da je to poseban dan“, istakao je Perišić.

Obilježavanju krsne slave prisustvao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je čestitao praznik.

U okviru manastirskog kompleksa nalazi se sjedište Izdavačke kuće Mitropolije dabrobosanske „Dabar“ i sjedište redakcije časopisa „Soko“.

opstinavisegrad.com