Aktuelnosti Višegrad

OBILJEŽEN DAN TOLERANCIJE

dscn9544

U povodu Međunarodnog Dana tolerancije, programske aktivnosti su počele u Domu kulture izložbom literarnih radova učenika osnovne i srednje škole.
Dodijeljene su i nagrade za najbolje radove i proglašena je najtolerantnija organizacija u ovoj godini.

Jedinstveno priznanje za najtolerantnijeg pojedinca, odnosno organizaciju, na manifestaciji “Volimo Višegrad- svi smo jednaki”, pripalo je Svetlani Novaković i Udruženju oboljelih I liječnih od karcinoma dojke ASKA.
“Ovo je prvi put u deset godina da nam neko za pomoć u liječenju bolesti karcinoma dojke kaže hvala. Naše udruženje je pomoglo nabavku mamografa I mislim da je nagrada opravdana”, kratko je izjavila Novakovićeva.

U okviru manifestacije, na temu” Tolerancija” nagrađeni su likovni I literarni radovi učenika osnovne I srednje škole i to autora: Maje Jevđević, Nastasije Puhalo, Katarine Šekarić I Ivane Rašević.
Uručujući im nagrade I priznanja,načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je rekao da posmatrajući djecu I njihov izraziti talenat I izražavanje kroz dramsku I svaku drugu vrstu umjetnost u Višegradu ima nade.

U okviru programa posvećenog Danu tolerancije, građani imaju priliku da na panoima u holu Doma kulture u narednim danima pogledaju đačke likovne I literarne radove na temu -Tolerancije.
Manifestaciju je podržala Terenska kancelarija OEBS-a u Foči u saradnji sa opštinom Višegrad.

Višegradske Vesti

 

FOTO ALBUM