Rudo

Novine opet stižu

rudo

RUDO – Prvoaprilska šala nije, ali će od danas Rudo, nakon godinu dana “posta”, uredno dobijati dnevnu i periodičnu štampu od distributera “Centro-pres” iz Istočnog Sarajeva.

Ovaj “projekat”, potpomognut sredstvima Opštine, neprekidno je funkcionisao od 2003. godine, sa prekidom u 2016. zato što kod distributera štampe došlo do smene rukovodstva, što se podudarilo i sa smenom prodavca štampe u Rudom. Nastali su i problemi na relaciji distributer – novi vlasnik kioska za prodaju štampe, pa su Ruđani ravno godinu dana bili bez štampe distributera “Centro-presa”, koji pokriva područje istočno od Sarajeva do Drine i Trebinja.

– Opština je opet na sebe preuzela obavezu da “Centro-presu” mesečno uplaćuje po 250 maraka, kao kompenzaciju za troškove prevoza onih 60 kilometara, od ušća Lima u Drinu do Rudog i nazad, da građani imaju štampu, iako to ne radi ni jedna druga opština – kaže za “Novosti” Rato Rajak, načelnik Rudog.

Komercijalni Ugovor “Centro-pres” je potpisao sa firmom “Novo Rudo” u trajanju od godinu dana, a počevši od 1. aprila. O tome je građane, u nekoliko navrata, informisala i lokalna TV Rudo.

Od danas, Ruđani neće više moliti vozače autobusa i taksiste, koji saobraćaju na liniji Rudo – Foča ili Rudo – Višegrad da im kupe novine, jer će dobiti uredno snabdevanje u svom gradu.

novosti.rs