Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Zlatibor / Nova turistička atrakcija na Zlatiboru, vestern kompleks na Vodicama Zlatibor

Nova turistička atrakcija na Zlatiboru, vestern kompleks na Vodicama Zlatibor

Kauboj-selo-678x363

 

Tematski park nazvan El Paso Siti otvoren je na Vodicama, 14 kilometara od centra Zlatibora, i ugostio je prve turiste. Kompleks, koga čine kaubojski grad, indijansko selo i tradicionlano zlatiborsko selo sa crkvom, ali i savremeni sadržaji, poput kafea, poslastičarnica, teretana, objekata i soba za smeštaj gostiju, pa i muzej starih predmeta, prostire se na oko šest hektara.

Nobično naselje, za koje je Turistička organizacija Zlatibor navela da je nova turistička atrakcija, nazvano je po istoimenom gradu na granici između SAD i Meksika.

 

 

Kaubojski deo sa replikama saluna, konjušnice, banke, pošte, berbernice, kancelarije šerifa i zatvora, pa i diližansom, kao i indijansko naselje, koje je nazvano po poglavici Biku koji sedi, odvojeni su od zlatiborskih drvenih koliba rekom, koja simbolizuje Rio Grande.

U šarenim vigvamima, sobama u kaubojskim zaprežnim kolima i 12 drvenih zlatiborskih brvnara nudi se smeštaj za oko 100 gostiju.

Kompleks je, kako se navodi, osmišljen kao mesto susreta dveju kultura iz različitih delova sveta, odnosno američkog i srpskog načina života od 1865. do 1890. godine.

 

Vlasnik Milija Čumić, navodi da se u tom turističkom komplesku poštuju sve mere zaštite, zbog epidemije korona virusa.

Posete se naplaćuju i ulaznica za odrasle košta 350, a za decu 300 dinara, dok je pojedinačna karta za grupne posete 250, odnosno 200 dinar

 

danas.rs

 

Check Also

tablet_1551503862554443

Sajam suvomesnatih proizvoda “Pršutijada”

  Vreme održavanja: 14. – 16. februar 2020.  Mesto održavanja: selo Mačkat   Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna …

Powered by Master Media (TM)