Aktuelnosti Višegrad

Nova skupštinska većina u Višegradu (VIDEO)

211765

 

U Višegradu je SNSD s koalicinim partnerima formirao novu skupštinsku većinu.
 Kažu da se što prije mora započeti realizacija brojnih višemilionskih projekta, jer je zbog političkih nadmudrivanja razvoj ove lokalne zajednice dvije godine bio blokiran. 

[ads1]
Uz odbornika DNS-a Srpka Baranca, SNSD je formirao novu skupštinsku većinu. Baranac kaže da grad mora ići naprijed i da je zbog toga i donio ovakvu odluku s kojom će, naglašava, biti prekinuto nazadovanje i politička prepucavanja.

– Svi koji žele dobro Višegradu su dobrodošli. Pozivam sve odbornike, ma koje partije, da preispitaju svoje postupke i da svi zajedno nađemo zajednički interes, zajedničko rješenje i da višegradski parlament pokaže da ima i sluha i hrabrosti da prevaziđe probleme koji nas prate dvije godine – kaže Srpko Baranac, novoimenovani predsjednik SO Višegrad.

 

 

Na Barančev potez stigle su i osude nekih iz doskorašnje skupštinske većine. Među njima i smijenjenog predsjednika Skupštine, odbornika stranke Narod i pravda Muamera Sofovića.

– To je nevjerovatno do čega je Višegrad došao. Ako trebaju “papci” i “preletači” i opozvani načelnici da vode ovaj grad, mi smo dno  dotakli – naglašava Soforović.

U novoj skupštinskoj većini kažu da je upravo bivši predsjednik Skupštine u protekle dvije godine svojim postupcima urušio ugled Višegrada.

 

[ads2]

 

Odlučni su da sa načelnikom Mladenom Đurevićem izađu, kako kažu, iz dvogodišnje stagnaciju koju su proizveli Sofovićevi politički saborci. Ističu da vremena za čekanje više nema.

– Očekujemo da do nove godine održimo još pet skupština jer smo mnogo u zaostatku, čeka nas rebalans budžeta, prijedlog budžeta za 2023. godinu i mnogo drugih odluka – ističe načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Đurević naglašava da što prije, u saradnji sa Olimpijskim centrom Јahorina, Andrićgradom, Vladom Republike Srpske i Hidroelektranom Višegrad, mora započeti realizacija višemilionskih projekta.

RTRS