Aktuelnosti Višegrad

Nešić u Višegradu, osvrnuo se na nedavni napad “Nakon više od 20 godina ove osobe ne mogu se smatrati povratnicima, već stanovnicima opštine”

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić posjetio Opštinu Višegrad gdje se sastao sa načelnikom Mladenom Đurevićem i predsjednikom Skupštine opštine Srpkom Barancem.

Nešić i Đurević razgovarali su o bezbjednosnoj situaciji, posebno u svjetlu napada na dvoje staraca koji se desio na području ove opštine.

Dodao je da se nakon više od 20 godina ove osobe ne mogu smatrati povratnicima, već stanovnicima Višegrada, te da se u ovom slučaju radilo o klasičnom razbojništvu koje se neće tolerisati.

– Ministar Nešić je pohvalio reakciju načelnika Đurevića u upravljanju situacijom i smirivanju tenzija, kao i profesionalizam policije Republike Srpske koji je rezultirao brzim otkrivanjem i hapšenjem osobe koja se sumnjiči da je izvršila ovo djelo – saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Naveo je da ova reakcija može biti primjer i drugim policijskim agencijama u BiH, te da kao ministar bezbjednosti očekuje efikasnost policijskih i pravosudnih institucija i brzo otkrivanje počinilaca napada na ljude i imovinu koji se dešavaju i u drugim dijelovima BiH.

Razgovarano je i o drugim bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava ova lokalna zajednica, koja je kao pogranična opština bila i na velikom udaru ilegalnih migracija.

Takođe, razgovarano je o mogućnostima poboljšanja uslova rada i olakšavanja protoka ljudi i roba na graničnim prelazima, te drugim mogućnostima unapređenja saradnje sa ovom lokalnom zajednicom.

– Ministar Nešić je istakao otvorenost za saradnju i spremnost za konkretnu podršku ovoj opštini u cilju jačanja bezbjednosti i poboljšanja života stanovnika Višegrada – saopšteno je.

srpskainfo.com