Aktuelnosti Višegrad

Naučni skup “Ekonomija danas” u Andrićgradu

90824867
Univerzitet u Istočnom Sarajevu organizovaće danas naučni skup “Ekonomija danas” u Andrićgradu.

Dvodnevni naučni skup, na kojem će svoje radove predstaviti 80 referentnih naučnih radnika iz zemlje i inostranstva, otvoriće predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, saopšteno je iz Univerziteta Istočno Sarajevo.

Učesnike skupa u Andrićgradu pozdraviće i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, kao i predsjednik Naučnog odbora skupa Spasoje Tuševljak.

Autori će prezentovati 55 naučnih referata o temi “Slobode, konkurencija, subvencije” i pokušati da odgovore na neke od ključnih pitanja i problema savremene ekonomske, društvene i političke realnosti.

Uvodničari na plenarnoj sesiji biće Spasoje Tuševljak, akademici Rajko Tomaš, Časlav Ocić i Nenad Vunjak, te profesori Radomir Božić i Slobodan Reljić.

Na marginama naučnog skupa, koji se treći put održava u Andrićgradu, danas u 18.00 časova biće održan okrugli sto “Politička stabilnost kao osnova ekonomskog oporavka i razvoja Republike Srpske i BiH”.

Na okrugli sto pozvani su zvaničnici iz institucija Srpske i BiH, ugledni intelektualci, predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH, kao i medija.

Po završetku okruglog stola, u 21.00 čas biće organizovana svečana večera.

Drugog dana, predviđeno je da učesnici posjete značajne kulturno-istorijske i vjerske spomenike, kao i turističke destinacije u Višegradu, Novom Goraždu i Čajniču.

Izvor: SRNA