Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / NASTAVLJAMO DALJE ZA NAŠ VIŠEGRAD

NASTAVLJAMO DALJE ZA NAŠ VIŠEGRAD

6D3CBF12-3004-4ED8-9960-3594C1850C59

 
NASTAVLJAMO DALJE ZA NAŠ VIŠEGRAD

Postovani sugradjani,
kao što sam 15. novembra stajao pred vama sa onim što sam sa svojim saradnicima radio u protekle četiri godine i planovima za naredni period, tako sada osjećam obavezu da se osvrnem na gotovo pet mjeseci agonije koju ni krivi ni dužni prolazimo zajedno.
Predizborna kampanja bila je primjerena vremenu pandemije ali ponašanja nekih političkih subjekata nisu bili primjereni ničemu. Politički blok koji me kandidovao za načelnika u predvečerje izbora pretrpio je flagrantnu izdaju, a simpatizeri te stranke, najblaže rečeno, dovedeni su u zabludu. Došlo je vrijeme sitnih političkih poena i pregrupisavanja. Neprincipijelne koalicije dojučerasnjih ljutih protivnika dovele su nas do vremena apsurda. Dogodilo se da konstitutivna Skupština, koja po svom značaju, treba biti svečana i na ponos od naroda delegiranih odbornika bude pretvorena u cirkus: ne odgovara nam ovaj predsjedavajući i hoćemo drugog bez poštovanja Zakona, Poslovnika i Statuta. Šta drugo je preostalo nego ne učestvovati u devalviranju zakonodavne vlasti i zatražiti u Zakonu utemeljeno rješenje. Stizala su stručna mišljenja i prijedlozi i čak je postignut dogovor da se ona ispoštuju i da “slučaj” ne ide na sud, ali odmah potom i taj dogovor je pogažen. Samovolja je nastavljena. Sada su koraci viših instanci konkretizovani i svaki odgovoran čovjek, od 11 odbornika, koji su nastavljali sa nezakonitim radom SO zamislio se nad nanesenom štetom, a šteta je nanesena gradjanima, među kojima su djeca, studenti, privrednici, preduzetnici, penzioneri.

 

Uvaženi Višegradjani, Skupština je vaša i niko nema pravo da mjesecima čini štetu neutrmeljenim i nezakonskim aktima. Vlada Republike Srpske donijela je zaključke na Zakonu utemeljene i svako ko poštuje svoju državu i gradjane ponašaće se u skladu s tim. Od početka sam to smatrao svojom obavezom. Svjestan sam da ste vi, poštovani gradjani, najveće žrtve ali jednako tako znam da ste dosledni i dostojanstveni i da ćemo na putu Zakona ostati i poštovati ga.
Ponavljam, nikada nije bilo sporno ko će biti skupštinska vecina ali je zarad forme i želje da se vlada suštinski prekršen Zakon, a potom je uslijedio niz nezakonitih radnji. Sve je moglo biti okončano zakonitim (ponovnim) zakazivanjem prve sjednice SO.
I opet sam tu pred vama i znam da ćemo sa svim činjenicama zajednički izaći kao pobjednici u istini. Osjećam potrebu da kažem i oprostite im, oprostite im za iskušavanje povjerenja koje ste im dali, mozda su i znali šta žele ali nisu znali način na koji bi ostvarili svoje želje.
Sa ambicijama da uređujemo, stvaramo, pomažemo, podstičemo nastavićemo tamo gdje smo stali.

Načelnik Mladen Đurević

 

Check Also

mup

U saobraćajnoj nezgodi u Višegradu smrtno stradalo jedno lice

    Na magistralnom putu Višegrad – Vardište, u mjestu Jagodina-Plavi most, opština Višegrad, 13.05.2021.godina, …

Powered by Master Media (TM)