Auto-moto

Najskuplja Lada svih vremena

Prodavac traži za ovu Ladu iznos koji može da kupi potpuno novi Ferrari 296 GTB.

Lada Niva se prodavala manje-više nepromenjeno od 1977. godine, a do danas je otišla u milione primeraka i stekla svetsku slavu.

Njen kultni status osigurala su vrhunska terenska svojstva, a izdvajala se svojom robusnošću, niskim troškovima i svime što je potrebno za idealno radno vozilo.

Takvu Nivu je jedan Rus kupio još 1980. godine i od tada je držao pod najlonom. Prelepi crveni primerak je od tada prešao samo 220 km i u savršenom je stanju, dostojan muzejske postavke. Automobil je sada stigao na prodaju – vlasnik ga je ponudio preko onlajn oglasnika auto.ru, a zapeo je za oko ne samo zbog svoje retkosti, već i zbog cene.

Verovali ili ne, prodavac za ovaj automobil traži neverovatnih 23 miliona rubalja, što je oko 270.000 evra. Količina zvuči neverovatno, pogotovo što je klasična Niva i dalje dostupna na ruskom tržištu, a njena cena počinje od 821.900 rubalja ili 9.600 evra

Istovremeno, zahvaljujući naprednijem motoru, nova Niva manje troši i nudi više opreme, a po mnogima i izgleda bolje. Nekako sumnjamo da će “stara nova” Niva uspeti da promeni vlasnika.

b92.net