Aktuelnosti Višegrad

Načelnik opštine u posjeti obdaništu „Neven“

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurevi, sa saradnicima, posjetio je obdanište „Neven“ i sa direktorom Dankom Mitrović te zaposlenim u ovoj ustanovi razgovorao o mogućnostima unaprijeđenja uslova za boravak djece.

Obdanište „Neven“ je jedna od boljih ustanova, ne samo u Višegradu, nego i u Republici Srpskoj, rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazivši zahvalnost za to svim zaposlenim kao i direktorici koja je svoju kancelariju ustupila za boravak novoformirane pete grupe djece.

„Raduje nas vijest da ima još novih mališana na listi čekanja za upis u obdanište i već sada ćemo pristupiti rješavanju toga.

U planu je i nabavka novog posuđa čime će biti upotpunjeni svi sadržaji ove veoma značajne ustanove“, kazao je Đurević.

Prema riječima direktora obdaništa „Neven“ Danke Mitrović,ova ustanova je instrument koji pomaže sugrađanima da na lakši način obavljaju svakodnevne obaveze, te je s tim u vezi i osnovana i peta grupa, istakavši da je to dio posla.

„Naš osnivač opština Višegrad , na čelu sa načelnikom je naš najbolji partner u obavljanju naše osnovne djelatnosti, a to je dnevna briga o djeci“ kaže Mitrovićeva naglasivši da svega dobrog što se dešava u ovoj ustanovi ne bi bilo bez te pomoći.

U obdaništu „Neven“ trenutno boravi oko 120 mališana raspoređenih u pet vršnjačkih grupa i 40 predškolaca.

O.Marković