Breaking News
Home / Zanimljivosti / Kultura / Muzičaru Momčilu Bajagiću Bajagi nagrada za životno djelo: Autor neiscrpne mašte i emotivnosti

Muzičaru Momčilu Bajagiću Bajagi nagrada za životno djelo: Autor neiscrpne mašte i emotivnosti

20201023005348_336901

 

Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga osvojio je nagradu “Darko Kraljić” za 2019. godinu, za muzičko stvaralaštvo/životno djelo u domenu popularne muzike, čija će dodjela biti u utorak u sali Udruženja kompozitora Srbije.

Odluku je jednoglasno donio stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsjednik i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović.

– Iza Momčila Bajagića je bogata diskografija i veliki broj hitova koji ga smeštaju u sam vrh rok scene u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. I danas njegovi koncerti okupljaju brojnu publiku, kako u Srbiji tako i u regionu – naveo je žiri.

 

Oni su istakli da je dobitnik nagrade rok muzičar, kompozitor, tekstopisac, gitarista, vokalni solista i frontmen svoje grupe i pomenuli nedavne uspjehe ovog muzičara i koncert kojim je obilježio 35 godina umjetničkog rada.

– Stvaralaštvo autora spada u sam vrh popularne muzike na našim prostorima. Njegove kompozicije oduvek izazivaju duboke emocije kod svih generacija slušalaca, a pesma “Moji su drugovi” predstavlja nezvaničnu himnu svih raseljenih ljudi sa prostora bivše Jugoslavije – zaključio je dirigent i kompozitor Vojkan Borisavljević u ime cijelog žirija.

Muzikolog Ivana Trišić, predsjednica udruženja, rekla je da stvaralaštvo Momčila Bajagića odlikuje neiscrpna muzička mašta, neposrednost i nenametljivost izraza u tumačenju samog autora, kao i emotivnost koja se neodoljivo prenosi na slušaoce, a stihovi koje sam piše za svoje pjesme imaju umjetničku vrijednost i nezavisno od muzičkog sadržaja.

 

Na svečanosti povodom nagrade govoriće kompozitor i potpredsjednik UKS-a Rade Radivojević, rok novinar i publicista Petar Peca Popović i predsjednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike UKS-a Srđan Marjanović.

U muzičkom dijelu programa učestvovaće sam laureat i klavijaturista Aleksandar Saša Lokner, iz zajedničkog benda “Bajaga i Instruktori”, a biće emitovana i video-projekcija sa njihovih nedavnih koncerata.

glassrpske.com

Check Also

20200912195852_331911

Andrićeva zatvorena čaršija ponovo oživjela

    “U toj velikoj i čudnoj borbi koja se u ovoj Bosni stolećima vodila …

Powered by Master Media (TM)