Aktuelnosti RSTehnologija

MUP Srpske i Interpol u kampanji o sajber bezbjednosti

189700

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa INTERPOL-om učestvuje u kampanji “Samo jedan klik” /#SamoЈedanKlik/ koja ima za cilj da upozori javnost na ključne taktike današnjih velikih sajber prijetnji.
 Cilj je da se javnost upozori da upravo samo jedan klik može napraviti veliku razliku u zaštiti vaših računarskih sistema, mreža i ličnih podataka od sajber kriminalaca, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Osnovni moto kampanje je “Kliknemo, dodirnemo ili prevučemo na stotine puta dnevno, često automatski”.

[ads1]

Kampanja nastoji da, kako se navodi, podsjeti javnost da trebamo obratiti pažnju na sve radnje na mrežama, te da je stalni oprez najbolji način za sprečavanje sajber kriminala i očuvanje sajber prostora.

Kampanja će istaći glavne prijetnje koje je identifikovao MUP Republike Srpske i INTERPOL-ov Program za sajber kriminal, zasnovan na podacima prikupljenim od zemalja članica, partnera iz privatnog sektora, nacionalnih agencija za kibernetičku bezbjednost i onlajn grupa za razmjenu informacija.

[ads2]

Osnovni savjeti o sajber bezbjednosti dostupni su tokom cijele kampanje kako bi se pojedincima i preduzećima omogućilo znanje o tome kako zaštititi svoje sisteme i podatke.

Kampanji su se pridružile institucije u više od 70 zemalja članica INTERPOL-a, brojni partneri iz privatnog sektora, međunarodne organizacije, poput UNODC-a i Svjetskog ekonomskog foruma, navedeno je u saopštenju.

RTRS