Auto-moto

Moćni Suzukijev terenac dobio produženu verziju sa pet vrata

177166102263c3ecfe9803c650487978_1280x720x8600

 

Aktuelni Suzuki Jimny je zbog dizajnerske sličnosti sa Mercedesovim modelom poznat i kao “baby-G”, a radi se o jednom od najpoželjnijih malih terenaca na tržištu.

 

[ads1]

 

Suzuki Jimny je popularan širom svijeta, a sada je dobio novu, produženu verziju sa dodatnim parom bočnih vrata. Jezikom brojeva – radi se o produžetku od 340 mm, pa je sada ukupna dužina vozila 3985 mm.

Treba napomenuti da se cjelokupno povećanje dogodilo između osovina, uz zadržavanje dosadašnjih prepusta karoserije preko točkova.

U zavisnosti od verzije, težina vozila je povećana za svega 75 do 125 kg u odnosu na model sa 3 vrata, što nije preterano u odnosu na prednosti koje nova varijanta donosi.

Uprkos produženoj karoseriji, osnovna zapremina prtljažnika i dalje je skromna i iznosi samo 208 litara. Dodatni centimetri se zato osjećaju na zadnjim sjedištima, odnosno osjetiće ih putnici na zadnjoj klupi.

Kao što se spolja nije promijenio stilski, Jimny sa 5 vrata ostao je vizuelno identičan kraćem modelu i u kabini.

Proizvođač je predvidio dva nivoa opreme, Alpha i Zeta, gdje će bolje opremljeni model imati LED svjetla, automatsku klimu, multimedijalni sistem sa ekranom od 9 inča i upravljač presvučen kožom.

 

[ads2]

 

 

Podsjetimo, ispod haube je 1.5 atmosferski benzinski motor sa 105 KS i 134 Nm, uparen sa petostepenim manuelnim mjenjačem ili četvorostepenim automatskim.

AllGrip Pro pogon na sva četiri točka je dio standardne opreme.

Produženi Jimny proizvodiće se u indijskim pogonima Suzukija, a cijena još nije objavljena. Na japansko tržište stiže u maju.

 

nezavisne.com