Aktuelnosti Višegrad

Migrant se zakačio za autobus: Želio u EU, završio u Višegradu

558F44C0-82B7-4EEE-AC98-695DCC7D0C05
Migrant koji se nadao da će autobusom slovenačkih registarskih oznaka, kao slijepi putnik, stići do Slovenije i Evropske unije, neugodno se iznenadio nakon što je otkriven u Višegradu.

 [ads1]

Zakačenog ispod autobusa primijetili su ga vozač i radnici obližnjeg parkinga, a u izvlačenju iznemoglog mladića pomogao je Višegrađanin Zoran Maksimović.

“Izašao je s lijeve strane autobusa i kažu da se sve vrijeme držao za diferencijal tako da mu je glava, praktično, bila blizu motora i bio je sav čađav. Kaže da se zove Sadik i da dolazi iz Alepa u Siriji, da je prošao Tursku i Srbiju, stigao i do Bihaća, ali da nije mogao dalje pa se vratio u Sarajevo. Satima je visio zakačen za autobus. Radi se o nekom turističkom autobusu na koji se on zakačio negdje kod hotela “Saraj”. Naravno, šta uraditi kad vidite nesretnog čovjeka nego pružiti mu pomoć da dođe sebi, jer je stvarno bio u katastrofalnom stanju. Želim mu više sreće drugi put kad je u pitanju njegov odlazak u EU”, kazao je Maksimović za Avaz.

[ads2]

Dodaje da su nesretnog Sirijca preuzeli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a potom Granične policije BiH.

nezavisne.com