Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Manastir Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu – oaza mira i dobrote

Manastir Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu – oaza mira i dobrote

manvardiste2

 

Na 18. kilometru od Višegrada prema Užicu, na granici Srpske i Srbije, smješten je ženski manastir Vaznesenja Gospodnjeg. Osnovan prije 14 godina, primjer je kako ljubav, vjera i nada čine čuda. Mala monaška zajednica, molitveno stvara iscjeljujuće svete ikone i meleme koji krijepe dušu i tijelo.

U Manastiru Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu, život tka od molitve i poslušanja. Јedan od plodova predanog života monahinja su melemi, tinkture i sapuni.

– Kada pravimo ove razne meleme molimo se Gospodu i majci Božijoj da ljudi ozdrave od raznih bolesti – kaže monahinja Isidora.

 

 

Od poslušanja izdržavaju manastir. Među njima je i rad u ikonopisačkoj radionici. Molitvom, smirenjem, darovitošću nastaju ikone – “ogedalo Bog i njegovih ugodnika”.

– Mi se i držimo trudimo se da izrađujemo oslanjajući se na drevne ikone kao što sveti oci i zahtijevaju – ističe mati Јefimija, igumanija Manastira Vaznesenja Gospodnjeg.

Od Gruzije do Vardišta svoj put je pronašla i kopija haljine Presvete Bogorodice. Mnogi, željni duševnog smiraja i molitvenog uzrastanja, rado se vraćaju u manastir.

Manastir Vardište za više od decenije stasao je u svjedoka Hristove vjere žive, mjesto je okupljanja i proslavljanja čudesnih iscjeljenja. Sestrinstvo vjeruje da će biti dobrih ljui koji će pomoći završetak njegove izgradnje.

Rtrs

Check Also

mup

U saobraćajnoj nezgodi u Višegradu smrtno stradalo jedno lice

    Na magistralnom putu Višegrad – Vardište, u mjestu Jagodina-Plavi most, opština Višegrad, 13.05.2021.godina, …

Powered by Master Media (TM)