Rudo

Lekari mu se pet dana BORILI ZA ŽIVOT: Preminuo POLICAJAC HEROJ koji je iz kanjona SPASAO DJEVOJKU

fAMk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWWpJN01EQV8vZDQ2Mjk5YTJmY2U0NWFhOTBlN2YzZmFlOGQ1ZWY5ZjQuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Pripadnik Granične policije BiH Radoš Drakula (42) iz Rudog, koji je teško povređen u nesreći koja se pre šest dana dogodila na deonici autoputa A1 Jošanica – Podlugovi, u mestu Kadarići, na području opštine Ilijaš, preminuo je preksinoć u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Do nesreće je došlo kada se kombi Granične policije BiH zaustavio u zaustavnoj traci autoputa A1 zbog kvara na gumi.

Tada je teretno vozilo “opel movano”, kojim je upravljao 27-godišnji E. H. iz Žepča naletelo na policajca Drakulu koji se nalazio pored zaustavljenog vozila, a potom udarilo i u kombi Granične policije.

[ads1]

 

U nesreći je tada lakše povređen i vozač kombija GP BiH E. M. (42) s Ilidže.

Drakula se sve vreme nakon nesreće nalazio u KCUS, gde su se lekari borili da mu spase život, ali nažalost bezuspešno.

Policajca Drakulu javnost pamti po tome što je u junu 2009. godine, zajedno sa kolegom Sedadom Žigom, spasio državljanku Srbije I. S. (28), koja je pala niz liticu od 30 metara u kanjon reke Rzav.

[ads2]

 

Žigo i Drakula su se nakon dojave o nesrećnom slučaju odmah uputili na mesto nesreće. Uz pomoć baterijske lampe nakon pola sata gaženja niz reku pronašli su povređenu, koja je nakon pregleda medicinskog osoblja transportovana u Klinički centar Užice, piše Faktor.

blic.rs