Stanje na putevima

Ledena kiša na zapadu, poledica u višim krajevima

poledica

 

Na putevima u zapadnim krajevima jutros se vozi usporeno zbog ledene kiše, a poledica je moguća na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

 

[ads1]

 

 

Magla smanjuje vidljivost na putu Glamoč-Mliništa, kao i preko prevoja Rostovo na putu Bugojno-Novi Travnik.

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac-Blidinje-Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, u tunelu Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i u tunelu Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

 

[ads2]

 

 

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Usporeno zbog radova saobraćaj se odvija na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

 

nezavisne.com