Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Krstarenje kanjonom Drine sve popularnije

Krstarenje kanjonom Drine sve popularnije

krstarenje-Perucac-Visegrad-Perucac-1-1140x515

 

Ove godine brod ”Grizli” 1. maja ukrcao je prve putnike. Za razliku od prošle godine kada je zbog epidemije korona virusa sezona počela polovinom juna, ovogodišnja plovidba je počela mesec i po dana ranije.

”Prema dosadašnjim najavama, mislim da je pred nama uspešna sezona. Za sada plovimo petkom, subotom i nedeljom tako da je kapacitet broda tim danima popunjen. Medjutim, druga polovina juna nam je dosta ispunjenija vožnjom, bar prema dosadašnjim rezervacijama. Kada su u pitanju jul i avgust, tokom tih meseci plovićemo svakim danom osim ponedeljkom”, navodi Goran Glišić iz Turističke organizacije Taratours.

 

Od Perućca do Višegrada u plovidbi dugoj 52 kilometra turisti mogu uživati u netaknutoj prirodi, raznovrsnom biljnom i životinjskom svetu ali i utvrdjenjima koja datiraju još iz srednjeg veka.

”Ono što odlikuje kanjon jeste netaknuta priroda. Tokom krstarenja turisti mogu videti najuži deo kanjona reke Drine gde se razdaljina izmedju dve obale spušta od 30 do 40 metara i to je nešto što pleni pažnju svih gostiju kako domaćih tako i stranih. Takodje, granicu izmedju Srbije i Republike Srpske na 24 kilometru, zatim i gde je najširi deo jezera, srednjovekovni grad Klotjevac. Tu je i spomen kompleks Stari brod ispred Višegrada, a kada dodjemo u Visegrad i Andrićgrad. To je sve ono što upotpunjuje čitav izlet”, izjavio je Nedeljko Stamenić turistički vodič

 

krstarenje-Perucac-Visegrad-Perucac-5-1140x515-800x445

 

Zbog trenutne epidemiološke situacije najbrojniji su domaći turisti. Medjutim, prema rečima Stamenića, 2019. godine bilo je gostiju sa različitih kontinenata i država

”Za razliku od prethodnih godina, prošla godina je bila specifična jer je poseta obilovala domaćim gostima, koji su otkrili Zapadnu Srbiju kao izuzetnu destinaciju koja može da ponudi pregršt sadržaja u krugu od 50 kilometara. Za vožnju brodom tražila se karta više”, ističe Stamenić.

Polazak broda je u od 9 časova ujutru a povratak iz Višegrada u 15 časova. Vožnja u jednom pravcu traje tri i po sata U julu i avgust planirane su i dvočasovne vožnje kanjonom.

 

 

 

 

www.prviportal.net

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici,

 Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

3077819_8_ls

ZNAČAJNO ĆE UBRZATI PUTNIČKI PROMET: Vulin i Žiofre danas obilaze novi prelaz Kotroman

  MINISTAR policije Aleksandar Vulin i šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuel Žiofre, …

Powered by Master Media (TM)