Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rogatica / KRONOVU BOLEST IZLIJEČIO SIROVOM HRANOM BEZ MESA I HLjEBA

KRONOVU BOLEST IZLIJEČIO SIROVOM HRANOM BEZ MESA I HLjEBA

SLOBODAN-BRKIC

ROGATICA – Slobodan Brkić (37) iz Rogatice primjer je čovjeka koji se samoodricanjem, upornošću, okretanjem prirodi i njenim zakonitostima i nevjrovatnom borbom za život pobijedio skoro nepobjedivu Kronovu bolest koja napada digestivni trakt, dovodi organizam do totalne iscrpljenosti , pada imuniteta i mršavljenja i kobno se završava kod oboljelog.

„Kad sama saznao da bolujem od ove opake bolesti obratio sam se ljekarima, koji su sumljičavo vrtili glavom, predložili su mi, pored oprobanih lijekova i biološku terapiju za koju bih morao izdvojiti 20.000 KM koje jednostavno nisam imao. Bolest je takva da unosi nervozu i neizvosnost u pacijena što se prenosi i na porodicu i okolinu i čovjek „pada s nogu“, priča Brkić.

Ljekari su rekli da proba sa tom terapijom koja isto tako ne garantuje stopostotno izliječenje.

„ Okrenuo sam se tada majci prirodi tražeći u njoj spas i vjerujući da je Bog dao lijek za svaku bolest“, kaže Brkić.

On je počeo da primjenjuje narodnu medicinu odrekavši se prvo kuvanog , prženog i sušenog mesa, zatim hljeba i jaja i svega što je termički obrađeno.

Prije dvije godine u vrijeme kad je bolest uhvatila maha Brkić je sa 80 bio spao na 58 kilograma i teško se kretao.

„ Moja trapija je jednostavna, izmijenio sam način ishrane hraneći se sirovim namirnicama bez upotrebe jela životinjskog porijeka osim nekuvanog mlijeka i sireva od njega. Na mom jelovniku se našlo suvo i svježe voće, povrće, orašice, sjemenke, razne mješavine od ovoga i prirodni sokovi bez šećera, „ priča o svom novom načinu ishrane ovaj Rogatičanin.

Brkić objašnjava da ove namirnice u kombinacijama sa susamom, cimetom, mljevenom ljutom paprikom i drugim prirodnim začinima daju organizmu nevjerovatnu energiju, čiste crijeva od parazita i ne opterećuju ih višečasovnim varenjem.

„Čovjek dobija energiju koja mu je potrebna, snagu da radi, kreće se, volju da prebrodi sve prepreke a evo od otpisanog postao sam zdrav čovjek i ne namjeravam nikad više da se vratim suvom mesu, pljeskavicama, pitama i masnim začinjenim jelima jer nam je priroda dala zdravlje samo ga treba uzeti.

Ovom bivšem bolesniku vratila se i kilaža sad je težak 75 kilograma.

Van sezone jede i prskano voće samo ga pola sata potopi u rastvor minerala zeolita koji ga očisti od pesticida i hebricida.

Evo i Slobodanovog jelovnika. Doručak – klice od pšenice, ječma, zobi, raži, malo voća uz cimet i kim. Ssprema, kaže, i mješavine od svega ovoga.

Ručak – salate sa sjemenkama, orašicama, badem, orah, lješnik, sjemenke od suncokreta, tikve i sve to sa hladno cijeđenim uljem.

Večera – svježe voće, sušene kruške, jabuke, šljive, datule, grožđice uz prirodne sokove.

Brkićev savjet –koristite najljuću prapriku odlično čisti crijeva od parazita.

A onih 20.000 KM, što je trebalo da da za terapiju, Brkić je obezbjedio uz pomoć kredita i na četiri kilometra od Rogatice sagradio malo etno – selo Zilićina. U njegovu drvenu kolibu dolaze svi oni koji se interesuju za liječenje ove bolesti i on im daje savjete za zdravu ishranu isprobanu na svom primjeru.

Normalno dođu i drugi gosti pa i gurmani da probaju jela sa roštilja, jaka i masna, Brkić im sve to sprema, i kaže da je svako čuvar svoga zdravlja i kovač svoje sreće.

R. TASIĆ

visegradskevijesti.com

Check Also

912F2170-9896-49CC-A505-C1FB6A4584D9

Višegrad: Osumnjičeni sveštenik zadržan u policijskoj stanici

  Sveštenik Bojan Glišić iz Rogatice, koji je osumnjičen za nedozvoljen promet oružja i eksplozivnih …

Powered by Master Media (TM)