
U poslednje vreme, sve je češći trend da se sa partnerom ili partnerkom neprekidno deli lokacija – neki to rade kao znak poverenja, drugi radi bezbednosti. Ako i vi to želite, evo jasnog vodiča.
Osobe sa kojima delite lokaciju u Google Maps uvek mogu da vide: vaše ime i fotografiju, najnoviju lokaciju uređaja, stanje baterije uređaja, vreme dolaska i odlaska, ako uključe obaveštenja za deljenje lokacije.
Ispod slede uputstva, a u komentarima nam pišite da li možda već delite lokaciju sa svojim partnerom, razmišljate o tome, ili ste protivnik ovakve prakse – i zašto.
Kako da podelite lokaciju
- Otvorite Google Maps.
- Prijavite se na svoj Google nalog.
- Uverite se da ste Gmail adresu osobe dodali u Google kontakte.
- Dodirnite svoju profilnu fotografiju, zatim “Deljenje lokacije”, pa “Novo deljenje” i “Dodajte osobe”.
- Izaberite koliko dugo želite da delite svoju lokaciju.
- Dodirnite profil osobe sa kojom želite da delite lokaciju.
- Ako se zatraži pristup kontaktima, dozvolite Google Maps aplikaciji pristup.
- Dodirnite “Podelite”.
Kako da isključite deljenje lokacije
- Na Android telefonu ili tabletu otvorite aplikaciju Google Maps.
- Dodirnite svoju profilnu fotografiju ili inicijal naloga, a zatim izaberite “Deljenje lokacije”.
- Dodirnite profil osobe sa kojom više ne želite da delite lokaciju.
- Dodirnite “Zaustavi”.
Kako da podelite procenjeno vreme dolaska
- Otvorite Google Maps.
- Podesite odredište.
- Nakon što pokrenete navigaciju, prevucite nagore “info” tab.
- Dodirnite “Podelite napredak putovanja”.
- Izaberite profil osobe sa kojom želite da podelite informacije.
- Dodirnite “Podelite”.
b92.net



