Zanimljivosti

Jeep Renegade za 2019. godinu

Jeep_New-Renegade-19

Kada je predstavljen 2014. godine, Jeep® Renegade  je proširio globalnu Jeep ponudu  i ozvaničio ulazak američkog brenda u B-SUV segment. Renegade je takođe bio i prvi Jeep SUV koji se proizvodio u Italiji, u fabrici Melfi SATA. Od samog starta, Jeep Renegade se probio u ovom zasićenom tržišnom segmentu, postavši favorit kupaca koji traže terenca koji spaja terenske sposobnosti brenda Jeep, koje su bez premca, sa dimenzijama i stilom koji su idealni za uživanje u gradskom načinu života. Jeep Renegade  poseduje sve ove karakteristike i izražava ih kroz svoj prepoznatljiv Jeep dizajn, svoju legendarnu masku hladnjaka sa sedam proreza i izgledom osmišljenim da nagoveštava snagu i čvrstinu. Sa modelom Renegade, ponuda brenda Jeep se proširuje i obuhvata sve segmente tržišta, nudeći mogućnost svima da nađu terenca kojeg traže bez potrebe da prave kompromise.

[ads1]

Jeep Renegade se redizajnira – nadovezujući se na prednosti koje su mu omogućile da promeni tržište natrpano krosoverima i postane model koji je brendu Jeep doneo rekordnu prodaju u Evropi. Njegova bezbednosna oprema je danas još obimnija, a ima i najsavremeniji sistem za informativno-zabavni sadržaj.
Veran filozofiji brenda Jeep, novi Renegade pomera svoje granice i nudi novu paletu motora koji su napravljeni da obezbede maksimalno efikasnu potrošnju goriva i izvanredne performanse kako na putu tako i van puta.
Novi turbo benzinski GSE (Global Small Engine) motori sa tri i četiri cilindra imaju svoju premijeru u novom modelu Jeep Renegade – nova porodica motora uključuje 1-litarski agregat sa 120 konjskih snaga i obrtnim momentom od 190 Nm i 1.3-litarski motor sa 150 ili 180 konjskih snaga i obrtnim momentom od 270 Nm.
Nova ponuda motora takođe uključuje poboljšane 1.6- litarske i 2.0-litarske MultiJet II dizel motore sa SCR (Selective Catalytic Reduction) sistemom, i svi podležu Euro 6/D standardima.
Svi motori u novom Renegade modelu za 2019. godinu se mogu upariti sa šestostepenim ručnim menjačem, menjačem sa dvostrukim kvačilom DDCT (Dual Dry Clutch Transmission) i devetostepenim automatskim menjačem za opušteno, udobno iskustvo u vožnji.

Renegade sada ima još prepoznatljiviji stil – osvežen sa prednje strane i donoseći prepoznatljive karakteristike, jedinstvene za dizajn brenda Jeep i njegovom tehničkom nasleđu. Upečatljivi i legendarni detalji koje donosi dizajn novog modela Jeep Renegade uključuju okrugle farove i trapezoidne blatobrane. Postoji jasna veza između dizajna novog Renegade modela za 2019. godinu i novog Wrangler modela, u isto vreme demonstrirajući spoj stila koji poseduje novi Renegade, koji je karakterističan kako za gradske ulice, tako i za neasfaltirane staze. Njegove terenske sposobnosti su najbolje u klasi i ostaju referentni standard za ceo segment. Novi Renegade je dostupan u dve konfiguracije – sa pogonom na prednjim točkovima i pogonom na svim točkovima – i donosi dva sistema za pogon na sva četiri točka, sistem za isključivanje pogona na zadnjoj osovini (Rear axle disconnect), sistem za kontrolu prijanjanja (Selec-Terrain traction control), pomoć kod pokretanja uzbrdo (Hill Start Assist) i sistem za kontrolu pri vožnji nizbrdo (Hill Descent Control). Sposobnosti njegovog pogona na sva četiri točka najviše dolaze do izražaja u Trailhawk paketu opreme, koji je osmišljen za terensku vožnju i pun specifičnih, stilskih i tehničkih karakteristika.

Prodaja modela Jeep Renegade za 2019. godinu u Evropi počinje u septembru. Sve verzije će biti dostupne u četiri nivoa opreme – Sport, Longitude, Limited i Trailhawk – a nova paleta motora uključuje dva nova MultiAir III benzinca i dva MultiJet II turbodizel agregata, pogon na prednjim točkovima kao i pogon na svim točkovima i tri menjača (šestostepeni ručni, DDCT ili devetostepeni automatski). Novi Renegade za 2019. godinu će u zemljama izvan Evrope (Rusija, Bliski Istok i Afrika) biti dostupan krajem ove godine.

Jeep Renegade je bio prvo vozilo kompanije Fiat Chrysler Automobiles koje je zajedno razvio tim italijanskih i američkih dizajnera i inžinjera i bio je prvi model u istoriji brenda JEEP  koji se proizvodi u Italiji, u fabrici Melfi SATA u pokrajini Bazilikata. Ukratko, to je prvi Jeep model koji je spojio dizajn, funkcionalnost i znanje američkog brenda – koji već duže od 75 godina predstavlja sinonim za slobodu, avanturu i pogon na sva četiri točka – sa stilom i dinamikom u vožnji koji su uvek krasili italijanske automobile širom sveta. Renegade je takođe bio i prvi svetski model brenda Jeep, koji se proizvodio na tri kontinenta. Uz Evropu, sklapa se i u GAC FCA fabrici u gradu Gvangžu u Kini, i u gradu Pernambuko u Brazilu.

[ads2]

Sa više od 73.200 prodatih jedinica u 2017. godini, Renegade je bio najprodavaniji terenac brenda Jeep u Evropi i nekoliko glavnih tržišta na kontinentu, uključujući Italiju, Francusku, Španiju, Nemačku i Veliku Britaniju. U maju 2018., Renegade je bio najprodavaniji model brenda JEEP na evropskom tržištu sa skokok od 19.1 odsto u odnosu na isti mesec 2017.g. Vodeća uloga Renegade modela je takođe potvrđena u prvih pet meseci do danas u Evropi  kao i u mnogim ostalim top tržištima.

Unaprediti uspešnu formulu za veoma popularan model nikada nije lak zadatak. Danas, novi Jeep Renegade za 2019. godinu ima osvežen izgled sa novim LED farovima, a takođe uvodi i novu paletu motora, kreiranu za evropske kupce, i još obimniju bezbednosnu opremu pored svog naprednog sistema za informativno-zabavni sadržaj.

Jedinstveni terenac, koji predstavlja autentični Jeep model na tržištu punom krosovera, redizajnirani model nadograđuje smeli stilski karakter modela Renegade i njegovu dvostruku primenu tako što usavršava njegove prepoznatljive karakteristike. Zahvaljujući svojoj agilnosti i upravljivosti, Renegade je vozilo za kratke gradske vožnje, ali u isto vreme, on je idealni terenac za istraživanje novih staza zahvaljujući svojim izvanrednim terenskim sposobnostima.

netauto.rs