Region

Istraga ubistva Ivanovića, privedena dvojica policajaca

116306
Zbog sumnje da nisu zaštitili mjesto zločina, privedena su dvojica pripadnika kosovske policije, naveo je tužilac koji vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića. To je potvrdio tužilac Njazi Redža.

U toku je istraga o mogućim posljedicama ovakvog postupka privedenih policajaca. Imena policajaca nisu objavljena, a određen im je pritvor u trajanju od 48 časova.

[ads2]

 

Njazi je, poslije, kako se navodi, nedorečenog saopštenja kosovske policije, potvrdio da su dvojica policajaca iz stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice privedena, te da im je određen pritvor u trajanju od 48 sati, jer nisu valjano zaštitili mjesto zločina neposredno poslije ubistva Olivera Ivanovića.

“Bili su na dužnosti i nisu valjano obavili posao”, rekao je Njazi.

Kosovska policija je ranije saopštila su oni osumnjičeni da su “manipulisali dokazima” i da im je određen pritvor do 48 sati.

[ads1]

 

Navedeno je i da su “po nalogu izdatom od strane Osnovnog suda u Mitrovici”, pretresli dvije lokacije u sjevernom dijelu grada i zaplijenili pištolj marke TT i dva šaržera sa devet metaka kalibra 7,62 milimetara.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, ubijen je 16. januara ispred sedišta stranke u Severnoj Mitrovici.

Izvor: RTS