Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / HE „VIŠEGRAD“ NAVRŠILA TRIDESET JEDNU GODINU USPJEŠNOG RADA

HE „VIŠEGRAD“ NAVRŠILA TRIDESET JEDNU GODINU USPJEŠNOG RADA

C940E8CB-80ED-41C8-8738-D16E47F3E4DE

 

Zavisno Preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ a.d. Višegrad danas obilježavaju trideset jednu godinu uspješnog rada i poslovanja. Podsjećamo, HE „Višegrad“ počela je sa radom na današnji dan davne 1989. godine, kada je pušten u rad prvi agregat.

Tokom dugogodišnjeg rada, ovo preduzeće postalo je primjer ozbiljnog društveno-odgovornog poslovanja, ali i nosilac privrednog razvoja Višegrada i regije.

 

Od početka rada, a zaključno sa procjenama do kraja 2020. godine, proizvedeno je 28.443 GWh električne energije, ili prosječno oko 950 GWh godišnje proizvodnje. Važno je napomenuti da je redovni godišnji remont postrojenja završen u planiranom roku, čime je u proteklom periodu obezbijeđen siguran i nesmetan rad, kao i visoka pogonska spremnost.

Uz uvjerenje da ćemo i u vremenu koje je pred nama nastaviti sa uspješnim razvojem, stvarati bolje uslove za radnike, ali i biti još veći oslonac u razvoju Republike Srpske, direktor Nedeljko Perišić čestitao je zaposlenima u kolektivu Dan preduzeća, te izrazio zahvalnost na zajedničkom doprinisu za ono što je HE „Višegrad“ postala zahvaljujući predanom i odgovornom radu svih zaposlenih.

„I u uslovima otežanog poslovanja preduzeća, izazvanih pojavom i širenjem korona virusa, uspjeli smo da izmirimo sve naše obaveze prema državi, dobavljačima, zaposlenima, poslovnim saradnicima, ali i ono najvažnije – da sačuvamo zdravlje naših radnika“, zaključio je Perišić.

 

Preduzeće trenutno zapošljava 315 radnika, i u prethodnom periodu znatno je podmladilo kadar, kako bi radnici koji su pred odlaskom u penziju, uspjeli da obuče mlade ljude, koji će u narednom periodu nastaviti uspješno poslovanje preduzeća.

Marija Ninković, stručni saradnik za odnose s javnošću

ZP „HE na Drini“ a.d. Višegrad

 

www.henadrini.com

 

Check Also

172326

U Srpskoj 104 slučaja virusa korona, jedna osoba iz Višegrada

  Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u …

Powered by Master Media (TM)