Aktuelnosti Višegrad

HE na Drini- rehabilitacija puta u Višegradskoj banji

Zavisno preduzeće“ HE na Drini“ investiralo je u sanaciju puta na području Višegradske banje, a riječ je o 12,5 kilometara saobraćajnice koja vodi do njihovih objekata ali i do crkve Začeća svetog Jovana Кrstitelja.

Ovu trasu obišli su čelnici tog preduzeća, opštine i sveštenik višegradske parohije.

Prema riječima direktora HE na Drini Nedeljka Perišića ovo preduzeće je, u skladu sa svojim strateškim dokumentima, prvenstveno vodne i ekološke dozvole, započelo i privodi kraju rehabilitacija ovog putnog pravca.

„Vrijednost investicije je više od 720 hiljada КM, uključujući PDV, a u ovom projektu rehabilitovano je 10 kilometara makadamskog i dva i po kilometra asfaltnog puta“, kaže on.

Perišić naglašava da kao društveno odgovorno preduzeće poštuju svoje obaveze.

„U sastavu naših strateških dokumenata nama je obaveza da, u skladu sa svojim mogućnostima i poslovnim rezultatima, nalazimo i riješavamo ovakve infrastrukturne projekte“, rekao je Perišić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević kaže da je uz svesrdnu podršku „HE na Drini“ učinjeno mnogo za cijeli grad te da su novi projekti u planu.

„Ono što nas očekuje, a najavljeno je na Vidovdan, je rekonstrukcija, izgradnja i sanacija kompletne vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji opštine, a već smo preduzeli određene radnje; pravljenje sporazuma između opštine i HE u kome je navedeno šta su čije obaveze i već narednih dana ide se u proceduru izbora izrađivača projektne dokumentacije“ , kazao je Đurević naglasivši da je riječ o projektu vrijednom 20 miliona КM čija realizacija ima podršku Vlade i predsjednika RS.

Protojerej stavrofor Dragan Vukotić kaže da za vjernike višegradske parohije mnogo znači rehabilitacija puta do hrama svetoga Jovana.

„Sama rekonstrukcija puta je veliki doprinos i dugujemo zahvalnost HE čija uprava je prepoznala da je taj put potreban ovdje gdje se, u najskorije vrijeme, nastavljaju radovi na završetku i proširenju konaka i pravljenja ambijenta prave banje“, kazao je on.

O.Marković