Aktuelnosti RS

Generalu Goranu Sariću ugrožen život – u pritvoru bez zdravstvene zaštite (VIDEO)

 

 

 116608

Dva puta su ga haspili i dva puta oslobađali, jer mu krivicu nisu mogli naći. U ratu je branio svoj narod. No, ponovo su se drznuli i treći put uhapsili generala Gorana Sarića, koji se tri godine bori sa opakom bolešću.

Porodica generala Sarića u nemilosti, jer je njihov otac i suprug u pritvoru u teškom zdravstvenom stanju, bez adekvatne zdravstvene pomoći. Sarića su pripadnici Sipe uhapsili 3. decembra.

 

[ads1]

 

Goran Sarić se tri godine bori sa opakom bolešću, tumorima i metastazama i u pritvoru mu nije pružena adekvatna zdravstvena njega. Već sedmi dan nije dobio terapiju, iako je porodica dostavila lijekove, kaže njegov sin Vladimir.

Podršku generalu Sariću i njegovoj porodici pružili su njegovi saborci. Odluka Suda BiH o pritvoru je, kažu, sramna i šalje ružnu poruku srpskim borcima.

Podsjetili su da je general Sarić bio dva puta hapšen i suđen za ratne zločine u Srebrenici 1995.godine i u Sarajevu 1992. godine za šta je pravosnažno oslobođen.

Porodica, prijatelji i saborci Gorana Sarića apelovali su na Sud BiH da poništi odluku o pritvoru i omogući generalu Sariću da se brani sa slobode i bori za vlastiti život.

Opširnije pogledajte u videu:


RTRS

 [ads2]