Kultura

“Generacija 5” spektakularnim koncertom obilježila 45 godina karijere

20221209084801_446593

 

Rokenrol bend “Generacija 5” spektakularnim koncertom u Mts dvorani obeležila je jubilej: 45 godina karijere, a publika je ovacijama pozdravljala svirku jednog od najdugovječnijih jugoslovenskih bendova.

 

[ads1]

 

“Dolazim za 5 minuta”, “Najjači samo ostaju”, “Ti samo budi dovoljno daleko”, “Umoran od svega” , “Povedi me u noć” samo su neki od hitova koje je Generacija 5, zajedno sa svojim gostima, izvela na jedinstvenom akustičnom i električnom koncertu.

Na kraju akustičnog dijela koncerta Vladimir Grajić, direktor PGP RTS, uručio je članovima benda Zlatnu ploču u čast 45 godina karijere.

Euforiju u publici je izazvalo pojavljivanje Dade Topića i Bore Đorđevića na sceni Mts dvorane koji su bili specijalni gosti “Generacije 5”.

Na samom početku koncerta muzicirao je Kamerni orkestar Metamorfosis.

Dragan Ilić Ilke klavijaturista benda “Generacija 5” rekao je ranije Tanjugu da gleda u budućnost sa osmijehom.

“Kad se osvrnem unazad iza nas je 45 godina, a pred nama je sledećih 45. Čovek mora da bude pozitivan, uvek mora da gleda dobre strane, tako da o lošim ne bih pričao. Za 45 godina paralelno su se dešavale loše i dobre stvari, kao i u životu“ rekao je Ilić.

 

[ads2]

 

Grupa je pored fantastične karijere i pjesama koje su obilježile prethodne decenije, poznata i po studijskom i koncertnom radu i saradnji sa našim najpoznatijim kompozitorima, pevačima i grupama – Kornelijem Kovačem, Oliverom Mandićem, Zdravko Čolićem, Slađanom Milošević, Viktorijom, Dadom Topićem, Bajagom, Željkom Bebekom, Kerberom, Divljim jagodama…

Generacija 5 je takođe komponovala i realizovala čuvenu numeru “Za milion godina” u okviru jugoslovenskog Band Aid projekta YU Rock misija.

 

Tanjug