Aktuelnosti RSSrbija

DODIK UZ KRALJA PETRA: Stigla podrška za najočekivaniji film sezone

462237_arrirawconverter-snapshot-20180502-192646_ls

 

Istorijskom spektaklu “Kralj Petar Prvi”, najznačajnijem srpskom filmskom projektuposlednjih decenija, stigla je podrška od vlade Republike Srpske. Iza projekta, kao jedan od producenata, stao je i Milorad Dodik, bivši predsednik RS.

– Mi smo sa Srbijom u svim važnim projektima, pa i u filmu koji govori o herojskoj prošlosti Srba u Velikom ratu, kako je to prikazano u ovom istorijskom spektaklu “Kralj Petar Prvi” – kaže Dodik.

Film će premijerno biti prikazan u Srbiji 5. decembra, a nekoliko dana kasnije i u Banjaluci. Podrška Dodika ne iznenađuje Lazara Ristovskog.

[ads1]

Lazar Ristovski je iznenađen podrškom Milorada Dodika
Lazar Ristovski je iznenađen podrškom Milorada Dodikafoto: Promo

[ads2]

– Dodikova odluka da stane uz naš film dolazi u pravom momentu i u zadnji čas. Republika Srpska i Srbija su povezane pupčanom vrpcom. Srbija je majka Republici Srpskoj, pa mi ova Dodikova odluka dolazi kao ono kad se sin koji je uspeo u životu zahvaljuje majci. Nadam se da će Republiku Srpsku i Srbiju uskoro povezivati mostovi preko Drine kao jednu državu – poručuje Ristovski.

 
U Beogradu je već sve u znaku velike premijere. Ispred Kombank dvorane postavljeni su topovi iz Prvog svetskog rata, koji su nova turistička atrakcija.

espreso.rs