Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Dodik: Srpska je država, a BiH nije ništa Više

Dodik: Srpska je država, a BiH nije ništa Više

20160831224111_385377BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska neće odustati od zakazanog referenduma o Danu Republike, i rekao da lideri srpskih stranaka u Beograd idu na “konsultacije s prijateljima”.

“Referendum je nešto što smo se dogovorili i mi ćemo ga održati. Stav Srbije je da podržava Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet Republike Srpske”, rekao je Dodik za B92.

Očekivanja da bi poslije sastanka na Andrićevom vencu vlasti Republike Srpske mogle da preispitaju svoju odluku i odustanu od referenudma nisu realna.

“Ja mislim da se referendum ne može otkazati iz tehničkih razloga i iz političkih razloga. Ovo je reakcija na akciju Bakira Izetbegovića da će Srbima ukinuti 9. januar. Onda ćemo nakon referenduma dodati i da je to Dan državnosti Republike Srpske, jer je Republika Srpska država, a BiH nije ništa”, kazao je on za beogradsku televiziju, i dodao da niko ne treba da očekuje da će Bakir Izetbegović Srbima ukinuti 9. januar – datum kada obilježavaju Dan Republike.

Zvanični Beograd će, kako poručuju iz Vlade, biti oslonac Republici Srpskoj od pitanja stabilnosti do ekonomskog razvoja.

“Stabilnost nije ugrožena. Naravno da smo zabrinuti zbog svega što se dešava, ali premijer i predsednik će razgovarati sa predstavnicima različitih institucija, i želimo da pokažemo da imamo aktivnu ulogu u tome”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

 

(B92)

Check Also

20220623130027_417602

Vlada predložila povećanje plata za 100 KM u više sektora

  Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim …

Powered by Master Media (TM)