Rogatica

DETALJI STRAVIČNOG SUDARA KOD ROGATICE Poginuo vozač kamiona, čuvari zatvora u šok sobi

fu3ktkqturbxy8znmi1nte4ytfimgnhotu3m2u2ntbmogyyzmixmwmxzc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Vozač kamiona poginuo je, a četiri policajca povređena su u saobraćajnoj nesreći koja se juče ujutru dogodila u mestu Dub kod Rogatice.

Nesreća se dogodila u 6.40 kada su se sudarili kamion kojim je upravljao Marko Petrović (37) iz Zvornika i službeno vozilo zatvorske službe.

 

Petrović je poginuo na licu mesta. Veoma teške povrede zadobili su zatvorski čuvari Nihad K. (28), Adnan M. (27) i Edin B. (28) koji su u besvesnom stanju prevezenu u sarajevsku bolnicu, gde se lekari bore za njihov život.

Teško je povređen i Jasmin K. (30) koji je zadržan u bolnici u Novom Goraždu.U policiji su rekli da će posle obavljenih veštačenja biti poznat uzrok nesreće.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je uzrok nesreće zaleđen i klizav put. Od udara policajci su završili u kanalu pored puta, a kamion je sleteo u korito reke.

– Sudar je bio stravičan, kamion je završio u provaliji dubokoj više od deset metara i kabina je bila potpuno srmskana. Policajci koji su bili u drugom vozilu nisu bili pri svesti – rekao je jedan od očevidaca.

 

Prema njegovim rečima, ovo je veoma prometan i opasan put, gde se često dešavaju nesreće.

– Prošle sedmice skoro na istom mestu bila je još jedna nesreća. Tada je vozač izgubio kontrolu i vozilom sleteo u korito Prače – rekao je naš sagovornik.

U KPZ Ustikolina, gde su radili povređeni čuvari, rekli su da su oni krenuli u Sarajevo, gde je trebalo da budu ispomoć.

 

Vatrogasci

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Rogatica rekli su da su uz asistenicju policije i lekara izvukli poginulog iz kamiona.

– U intervenciji su učestvovala četiri vatrogasca sa vozilom za brze intervencije. Apelujemo da vozači prilagode brzinu uslovima puta, pogotovo ovih dana kada je prisutna susnežica i led na kolovozu – poručili su vatrogasci.

blic.rs