Moda i lepota

Bakarna boja kose je ove jeseni potpuni hit: Evo i kakva šminka najbolje ide uz nju

Bakarna kosa

 

Mnoge poznate ličnosti su se odlučile da isprobaju ovu boju koja odgovara svakom tonu kože.

Nakon Sindi Svini, Kendal Džener i mnogih drugih poznatih žena, trendu bakarne kose, koja se istakla kao najpoželjnija nijansa kose ove jeseni, pridružila se i kraljica popa – Madona.

 

[ads1]

 

 

Ona je na svom Instagramu objavila nekoliko fotografija na kojima je možemo vidjeti s njenom novom vatrenom bojom kose.

Madona bakarnu boju trenutno nosi stilizovanu u izrazito dugim, ravnim pramenovima i s vrlo tamnim izrastkom na korijenu kose te u kombinaciji s još jednim bjuti trendom s modnih pista, izblajhanim obrvama.

Sigurni smo da će Madona i mnoge druge inspirisati na isprobavanje ove boje, braon, narandžastih i crvenih tonova i podtonova.

Iako nije sigurno ko je zapravo pokrenuo trend bakarne kose, brojne zvijezde su odlučile da ga rado isprobaju, a prema stručnjacima, razlog popularnosti ove jesenje nijanse krije se u njenoj svestranosti, budući da se može prilagoditi gotovo svakom tonu kože.

Kako odabrati pravu nijansu prema tonu kože

Zavisno o bojama podtonova, bakarne nijanse mogu varirati od tamnijih crvenih do kestenjastih i svjetlijih, ‘strawberry blonde’ nijansi.

Svjetlije kestenjaste nijanse najbolje će pristajati blijedom i vrlo svijetlom tonu kože, jer sadrže i hladne i tople tonove, dok će onima s hladnim podtonovima najljepše stajati mješavina tamnijih i svjetlijih bakarnih nijansi.

Žuti podtonovi u tenu najbolje će se slagati sa zlatnom bakarnom nijansom, koja će naglasiti sjaj njihove tople boje tena.

 

[ads2]

 

 

Šminka koja najbolje ide na bakarnu nijanse kose

Nekoliko boja odlično će slagati sa bakrenom nijansom kose, poput braon, tamnocrvenih i tamnoljubičastih, koralnih i ružičastih, ali kao i kod biranja nijanse kose i ovdje treba pažljivo izabrati nijanse da se dobro slažu s kosom i tonom kože.

Svakako je najbolje započeti sa neutralnim tonovima i ne isprobavati nijanse na usnama i obrazima koje će imati veliki kontrast s bakarnom bojom kose. Braon i druge zemljane nijanse odličan su izbor u jesenjim i zimskim mJesecima, posebno njihove tamnije varijante, dok su ljubičaste, tamnocrvene i tamnoljubičaste nijanse dobar odabir tokom cijele godine.

Što se tiče sjenki za oči, uz bakarnu boju kose predivno će se slagati braon, bronzane i zelene nijanse, kao i sjenka s metalik efektom, prenosi Mondo.

 

Izvor: mondo