Region

Bačena bomba na ambasadu SAD u CG, napadač se ubio

20180222081249_465926

Nepoznati napadač bacio je oko ponoći bombu na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga raznio bombom ispred tog diplomatskog predstavništva, javljaju podgorički mediji.

Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba – kašikara, prenosi portal CdM.

Rojters prenosi da su stanovnici čuli dvije eksplozije.

Nepoznati napadač je neposredno prije samoubistva sa raskrsnice kod Sportskog centra u krug ambasade bacio bombu. Zgrada ambasade nije oštećena.

Policija je blokirala Bulevar Revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost do ambasade SAD.

Crnogorska vlada je rano jutros potvrdila da je nepoznati napadač oko ponoći bacio ručnu bombu na ambasadu SAD u Podgorici, a potom se ubio aktiviranjem druge eksplozivne naprave.

“Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG”, napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.

[ads1]

 

Mjesto napada je obezbijedila policija, a američka ambasada je upozorila državljane SAD da izbegavaju tu oblast zbog “aktivne bezbjednosne situacije”.

Ovim povodom oglasio se i Stejt department u Vašingtonu, navodeći da američka ambasada “trenutno sprovodi internu provjeru da bi potvrdila bezbjednost svog osoblja”, prenosi AP.

Podsekretar Stejt Departmenta Stiv Goldstin je, kako prenosi “Njujork tajms”, rekao da su očevici vidjjeli čoveka kako nešto baca preko zida ambasade. List piše da niko u ambasadi nije povrijjeđen.

CNN prenosi da je Goldstin rekao da je bačena bomba najverovatnije eksplodirala u vazduhu, kao i da je tijelo napadača nađeno oko 30 metara od zida ambasade.

[ads2]

 

On je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, kao i da zgrada nije oštećena u napadu.

Goldstin je istakao da motiv napada nije poznat, kao i da li je u pitanju bio mogući samoubilački napad.

 

Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. (1 od 2)

Tanjug