Zanimljivosti

Avangarda – Audi A6 limuzina

Audi A6Audi A6Audi A6Audi A6

Audi nastavlja svoju inicijativu među modelima u luksuznoj klasi: nakon novog modela Audi A8 i novog modela Audi A7 Sportback, ovaj premijum brend sada predstavlja sledeću generaciju modela Audi A6 i postaje prepoznatljiv ambasador novog Audi dizajnerskog potpisa. Bilo u pogledu digitalizacije, udobnosti ili sportskih karakteristika – ova elegantna limuzina je favorit u svakom pogledu u svom segmentu.

Novi Audi A6 predstavlja kombinaciju dinamičnog dizajna i vrhunske svakodnevne upotrebiljivosti. Pogon i vešanje su osmišljeni razmišljajući o komforu i sportskim karakteristikama. Standardni MHEV motori povećavaju efikasnost a dinamično upravljanje svim točkovima poboljšava upravljivost i agilnost.  Potpuno digitalni MMI sistem sa ekranom na dodir nudi visok nivo praktičnosti za vozača i putnike u smislu intuitivne upotrebe i prilagođavanja.

Novim modelom A6, Audi predstavlja osmu generaciju svoje uspešne limuzine. Ovaj model, koji je opremljen vrhunskom tehnologijom a opet je u isto vreme i veoma elegantan, uvodi brojne inovacije u svoj segment i svestraniji je nego ikad. Zategnutim površinama, jasnim ivicama i upečatljivim linijama, A6 odiše sportskom elegancijom, sa vrhunskom tehnologijom i premijum kvalitetom. Unutrašnjost ovog automobila se fokusira na potpuno digitalni operativni sistem koji ga čini trendseterom u svom segmentu. MMI operativni sistem sa ekranom osetljivim na dodir omogućava brzo i intuitivno rukovanje sa zvučnim i haptičkim odzivom. Bogata ponuda po pitanju  umrežavanja i sistema asistencije nudi još veću bezbednost i praktičnost. Neke od istaknutih karakteristika među sistemima asistencije uključuju sisteme za pomoć pri parkiranju parking pilot i garage pilot, koji će tokom godine proširiti ponudu opreme, kao i prilagodljivi asistent u vožnji (adaptive driving assistant). On pruža uzdužnu i bočnu kontrolu i zadržava vozilo u njegovoj saobraćajnoj traci čak i na uskim kolvoznim trakama i na delovima puta koji su suženi zbog odvijanja radova. Na putu, Audi A6 je agilan kao sportski automobil i okretan poput kompaktnog modela. Novi sistem dinamičnog upravljanja svim točkovima igra ogromnu ulogu u tome. Ovaj sistem kombinuje direktni, sportski odziv upravljača sa superiornom stabilnošću u vožnji smanjujući prečnik okretanja ove limuzine do čak 1,1 metar.

Za početak prodaje u Srbiji, Audi će da ponudi novi A6 sa snažnim i tihim 3.0 TDI agregatom od 210 kW (286 KS) (kombinovana potrošnja goriva u litrama na 100 kilometara: 5,8 – 5,5) opremljen MHEV sistemom u standardnom nivou opreme za dodatnu udobnost i efikasnost. Novi Audi A6 proizvodiće se u fabrici u Nekarsulmu (Neckarsulm), a prodaja na srpskom tržištu krenuće u ovog meseca. Cena pomenutog modela počinje od 58.797 evra.

netauto.rs