Tehnologija

ZNAČAJNO POBOLJŠANJE Zum dobija alate za događaje velikih razmjera

Zoom videoconferencing app sees a rise in users during ongoing novel coronavirus disease COVID-19 pandemic

 

Zum (Zoom) je kupio alate za emitovanje zasnovane na Zumu koje je kreirao startap Liminal.

Prema izvještajima, Liminal-ovi dodaci, ZoomOSC i ZoomISO, napravljeni su za kreiranje profesionalnih virtuelnih događaja, koje će Zum vjerovatno izvorno integrisati u svoj softver kao dio akvizicije.

 

[ads1]

 

Kao što je navedeno na sajtu kompanije Liminal, ZoomOSC je dizajniran da poboljša profesionalne sastanke i događaje koristeći Open Sound Control (OSC) protokol, koji omogućava integraciju Zuma sa softverom treće strane, hardverskim kontrolerima i medijskim serverima.

U međuvremenu, ZoomISO omogućava izvoz videa svakog učesnika kao poseban izlaz na profesionalni produkcijski hardver, od kojih pet mogu biti u HD rezoluciji.

Kupovinom ovih sredstava od Liminal-a, Zum je rekao da će pomoći platformi da „premosti” jaz između „nastalih” i „tradicionalnih” oblika alata za kontrolu događaja, što bi trebalo da bude od koristi studijima za emitovanje, pozorištima i drugim organizacijama koje žele da kreirajte profesionalne događaje.

 

[ads2]

 

 

Platforma je zaronila u virtuelne događaje velikih razmjera kada je prvi put najavila tu funkciju u maju i zvanično je uvela u julu. Sa ovim mogućnostima, organizatori mogu da kreiraju čvorišta događaja, prodaju ulaznice i kreiraju više sesija uživo tokom dana.

Portparol Zuma Candace Dean rekla je da će postojeći alati Liminal-a ostati dostupni preko Liminal-ove stranice, međutim, kako Zoom proširuje te alate i ugrađuje nešto slično u platformu, više neće biti potrebe za njima kao zasebnim dodacima, prenosi PC Press.

 

srpskainfo.com