RukometSport RS

Završnica Kupa Republike Srpske: Rukometni praznik u Višegradu

Predstojećeg vikenda u Višegradu biće odigran finalni turnira Kupa Republike Srpske za rukometaše. U subotu, 9. septembra na programu je polufinale u kojem će se sastati: Borac m:tel – Sloga (17 časova) i Višegrad – Leotar (19 časova). Finalni okršaj na rasporedu je dan kasnije (nedjelja) sa početkom od 15 časova.

– Pripreme za organizaciju završnice Kupa Republike Srpske su u završnoj fazi. Obezbijedili smo veliki pehar, prelazni pehar i medalje, kao i novčani ček od 3.000 maraka za pobjednika i 2.000 maraka koliko će dobiti poraženi finalista. Osim toga osvajač Kupa stiče pravo da zajedno sa Leotarom bude predstavnik Republike Srpske na Svesrpskom kupu koji se igra krajem decembra u Loznici. U svakom slučaju očekuje nas rukometni praznik u rukometnom Višegradu i jedno lijepo druženje, a neka pobijedi najbolji. Hvala RK Višegrad i predsjedniku Čedomiru Guzinu na činjenicu što su prihvatili da budu domaćini i vjerujem da će sve biti na vrhunskom nivou – rekao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

U Višegradu biće održana i sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske na kojoj će, između ostalog, biti obavljeno izvlačenje takmičarskih brojeva za sezonu 2023/24. u m:tel Prvoj muškoj ligi (počinje 16/17. septembra) kao i za m:tel Drugu ligu i m:tel Prvu ligu za rukometašice (obje počinju sedam dana kasnije u odnosu na prvoligaše).

Biće usvojene propozicije za narednu takmičarsku sezonu, kako za mušku isto tako i za žensku, te Omladinsku ligu, kao i liste sudija i kontrolora za Premijer ligu BiH, ali i za naše lige. Ni ovog puta neće izostati ni informacija o trenutnom stanju rukometnog sporta u BiH.

Marinko Umičević najavio je da će kompanija m:tel i dalje biti generalni sponzor Rukometnog saveza Republike Srpske.

– Prije svega želim da se zahvalim gospođi Јeleni Trivan koja je prepoznala činjenicu da smo odgovorna organizacija i da smo dosad ispoštovali sve stavke iz prethodnog ugovora. Očekujemo u najskorije vrijeme potpisivanje novog ugovora što znači da će ispred svih naših liga i dalje stajati ime kompanije m:tel koju uspješno vodi gospođa Јelena Trivan – zaključio je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

RTRS