Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Zašto je kultura (meni) važna? Otvoren novi konkurs za srednjoškolce KOJI VOLE UMJETNOST

Zašto je kultura (meni) važna? Otvoren novi konkurs za srednjoškolce KOJI VOLE UMJETNOST

Srednjoškolci-u-Andrićgradu-e1554388524811

 

Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, raspisalo je konkurs pod nazivom „Zašto je kultura (meni) važna?“ za podršku učenicima srednjih škola u Republici Srpskoj koji imaju sklonosti prema umjetnosti.

Učenici su pozvani da dostave svoje radove o poimanju kulture i njene važnosti u društvenoj zajednici u sljedećim oblastima: likovna, primjenjena umjetnost i dizajn (slikarstvo, skulptura, video-rad, performans, scenografija, ilustracija, kostim, dizajn plakata), fotografija (umjetnička fotografija), književnost (pripovijetka/kratka priča ili poezija), dramska umjetnost (monolog, dramski tekst ili scenario za kratki film), film (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni ili video-esej) i muzika (kompozicija ili interpretacija).

 

 

Iz svake od ovih oblasti, biće nagrađena po tri rada, saopštilo je Ministarstvo prosvjete i kulture.

Konkurs je otvoren do 28. februara, a uslovi za prijavu, koji su precizirani posebno za svaku oblasti na koje se konkurs odnosi, dostupni su u svim srednjim školama u Republici Srpskoj, te objavljeni na portalu Vlade RS, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

 

srpskainfo.com

 

Možete da nas pratite i na Facebook stranici Visegrad Live

Check Also

162773

Tegeltija: BiH otvara granice za građane Srbije, Hrvatske i Crne Gore (VIDEO)

Na današnjoj sjednici Savjeta ministara donesena je odluka o otvaranju granica BiH sa susjednim zemljama. …

Powered by Master Media (TM)