Aktuelnosti Višegrad

Zamjenik šefa OEBS-a u posjeti Višegradu

Nacelnik-i-OEBS

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević primio je danas u radnu posjetu šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Aleksandra Čupligina sa saradnicima.

Ovom prilikom Đurević je istakao da opština Višegrad i Misija OEBS-a u BiH izuzetno dobro sarađuju, te da zajedno učestvuju u projektima korisnim za građane i  da će i ubuduće nastaviti takvu saradnju.

Tokom sastanka razgovaralo se o dosadašnjoj implementaciji zajedničkih aktivnosti, o bezbjednosnoj situaciji u Višegradu i planiranim projektima koji za cilj imaju povećanje broja zaposlenih i proizvodnih kapaciteta u gradu.

[ads1]

„ Bezbjednost u Višegradu je povoljna i nema većih narušavanja imovine i građana, a za to su zaslužne sve institucije ali i dijalozi koji se obavljaju pod okriljem OEBS-a“, kazao je Đurević.

Zamjenik šefa Misije OEBS-a Aleksandar Čupligin izrazio je zadovoljstvo zalaganjem opštinske administracije i načelnika Đurevića u rješavanju ekonomskih problema kao i kvalitetnim programima vezanim za zapošljavanje stanovništva.

[ads2]

U okviru današnje posjete, Čupligin je održao sastanak i sa predsjednikom islamske zajednice u Višegradu, Bilalom Memiševićem, gdje je između ostalog bilo riječi o ukazivanju podrške povratnicima kao i o stvaranju kvalitetnih uslova za život u ovoj lokalnoj zajednici.

Radio Višegrad/opstinavisegrad.com