Aktuelnosti Višegrad

ZA LJEPŠI VIŠEGRAD

17523232_1142908059152094_2983436165732858206_n
Ekološko udruženje za zaštitiu životne sredine „Drin-Tim“, iz Višegrada po deseti put pokreće akciju proljećnog uređenja grada. „Planski će se provoditi aktivnosti na čišćenju javnih površina i riječnih korita“ kazao je predsjednik ovog udruženja Dragan Glogovac.

U okviru akcije uređenja grada, biće izvedeni i radovi hortikulture. Raspisan je tender za nabavu cvijetnog zasada i ukrasnog bilja kojim će biti ukrašeno jezgro grada i nova zgrada opstinske uprave u Andrićgradu“, kaže načelnik opštine Mladen Đurević.

Višegrad se svrtstava među deset turistički najposjećenijih gradova u BiH. I to je dodatni motiv za Višegrađane da se pobrinu za više zelenih površina, drvoreda, cvijećnjaka, šetališta, ali i parkova.
„U saradnji za Zajednicom etažnih vlasnika /ZEV/ planirana je obrada dizajniranih fasada iz Austrougarskog perioda , čime će se konačno estetki urediti jezgro grada“, navodi Đurević.

Ekološko udruženje DRIN-TIM u cilju zaštite prirodnih dobara, planiralo je i druge aktivnosti u narednom periodu. Značajno će biti održavanje javne tribine na temu održivog razvoja, zatim promocija filma o prirodnim vrijednostima višegradske opštine i pokretanje inicijative za izradu novog „Lokalnog ekološkog akcionog plana“ /LEAP/. U provođenju planiranih aktivnsoti očekuju svesrdnu podršku srodnih ekoloških udruženja iz naše zemlje i inostranstva.

 

M.Andric / Višegradske Vesti