Aktuelnosti RS

Višković uputio čestitku učenicima, prosvjetniim radnicima i svim zaposlenim u obrazovanju

216619

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas čestitku učenicima, prosvjetniim radnicima i svim zaposlenim u obrazovanju, povodom školske slave – Svetog Save.

 

[ads1]

 

 

– U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje lično ime, čestitam vam školsku slavu – Savindan. Ovo je još jedna prilika da se, prigodnim svečanostima i drugim manifestacijama u školama, podsjeti na slavnu tradiciju, u spomen na nemjerljivu zaostavštinu našeg najvećeg prosvjetitetlja. Neka svečano obilježavanje Savindana ujedno bude i prilika da se ukaže na potrebu stalnog unapređivanja i modernizacije obrazovnog sistema, u duhu prosvjetiteljstva koji nam je u vječni amanet ostavio Sveti Sava – navedeno je u čestitki premijera Srpske.

Dodaje da će danas najbolji među najboljim u školama širom Republike Srpske primiti simoblične nagrade i dobiti zaslužno priznanje za uloženi trud i pregalaštvo.

– Neka im ove nagrade budu dodatni podsticaj da i u nastavku školovanja ostvare nove uspjehe, trudeći se da budu na čast i svojim roditeljima i Republici. U nastojanju da dodatno unaprijedi položaj novih naraštaja, Vlada Republike Srpska je u godinama iza nas preduzela brojne napore s ciljem modernizacije obrazovnog sistema i stimulisanja najuspješnijih, omogućavajući brojne povlastice, od stipendija do besplatnog boravka u studentskim domovima za sve studente, po čemu smo jedinstveni u regionu – dodaje se u čestitki.

Viškoviće je izrazio nadu da će ova godina biti obilježena i novim, značajnim ulaganjima u izgradnju novih školskih objekata, pružajući na taj način svojevrsan podstrek demografskoj obnovi, koja je jedan od ključnih ciljeva Vlade Republike Srpske.

RTRS

 

[ads2]