KošarkaSport Višegrad

VIŠEGRADSKI SREDNjOŠKOLCI OSVOJILI REGIONALNO PRVENSTVO U KOŠARCI

SREDNJA-SKOLA-KOSARKA
Košarkaška selekcija Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada, osvojila je danas regionalno prvenstvo u Vojkovićima,

tako što je u finalu pobijedila tim srednje škole iz Istočne Ilidže rezultatom 38:31, teobezbjedila direktan plasman na republičko takmičenje u Prijedoru.

Na turniru je učestvovalo sedam košarkaških selekcija srednjih škola, a višegradska škola je bila u grupi sa ekipama iz Rogatice i Istočnog Sarajeva.

U prvoj utakmici savladali su ekipu iz Istočnog Sarajeva rezultatom 35:25, dok su u drugoj pobijedili školu iz Rogatice na produžetke 31:25.

Selekcija višegradske škole je poslije dvije pobijede u grupnoj fazi, prošli direktno u finale,gdje su se trijumfovali, i plasirali se na republičko takmičenje, koje se u Prijedoru održava 6. i 7. aprilu.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Milenko Frganja, učenik SŠ „Ivo Andrić“ i član prvog tima višegradske „Varde HE“.

Košarkašku selkciju SŠ „Ivo Andrić“ Višegrad predvodio je profesor Vlado Šarac, a za tim su igrali Dejan Marković, Nenad Rosić, Filip Đokanović, Dragan Manojlović, Luka Topalović, Predrag Javorac, Nikola Šimšić, Milenko Frganja, Viktor Kojić i Boško Tasić.

M. TANASKOVIĆ – visegradskevijesti.com