Tokom prvomajskih praznika, veliki broj turista posjetio je Višegrad. Oživjele su višegradske ulice, a tražilo se i mjesto više za prenoćište, parking ili mjesto u restoranu.

Turizam u Višegradu je oživio, nakon zatišja izazvanog pandemijom. Produženi praznični vikend, u Višegrad je privukao značajan broj turista, uglavnom domaćih i iz Srbije. Neki od njih su prvi put u Višegradu i kažu da su oduševljeni turističkom ponudom.

ANKETA:
„Odlično nam je u Višegradu, zadovoljni smo, smeštaj je lijep. Most je izvanredan.“
„Iz Broda smo vidjeli most na Drini, pa idemo da ga vidimo, mislimo da će to biti najveći utisak“.

U Višegrad su tokom vikenda turisti došli i brodom “Grizli”. Hotelijeri i privatni apartmani spremno su dočekali goste.

ALEKSANDRA NIKOLIĆ, recepcionarka Hotela “Višegrad”

„Višegrad i višegradski hotel koji se nalazi pored višegradske ćuprije, spremno je dočekao turiste kojih za prvomajske praznike ima mnogo“.

MLADEN ĐUREVIĆ, načelnik Općine Višegrad

„Dolaskom lijepog vremena počeli su da dolaze turisti u velikom broju u naš lijepi grad. Višegrad spremno dočekuje ovako veliki broj turista i nadam se da ćemo, za razliku od prošle godine, svakodnevno imati posjetioce. Višegrad ima mnogo toga da ponudi i upotpunjen je turistički sadržaj“.

Obilazak znamenitosti, uživanje u turističkim atrakcijama, degustacija specijaliteta, nezaobilazan su dio ponude.

Najveći utisak na turiste ostavlja na Drini ćuprija, poznato mjesto za nastanak dobrih fotografija i lijepu razglednicu koja potom obiđe i cijeli svijet.