Aktuelnosti Višegrad

“VIŠEGRAD FEST 17 ” – PREDSTAVA „SVINI TOD“ U SRIJEDU

PREDSTAVA
VIŠEGRAD – U okviru Višegrad festa 17, srijeda u 20 časova, u Domu kulture Višegrad, Dramski studio Srpsko prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Višegrada, predstaviće se sa komadom „Svini Tod“ u režiji Dejana Lekića.

„Zastrašujuća priča o Bendžaminu Barkeru i o tome kako je postao demonski Barbarin“ je horor satira inspirisana Peni Dredful serijalom „Niz bisera“ koji potiče još iz davnih 1850-ih godina. Od tada, postala je urbana legenda i jedna od najčitanijih i prepričanijih viktorijanskih melodrama svih vremena.
Godina je 1785., berberin Bendžamin Barker se vraća u London, nakon 15 godina u prognanstvu, sa ciljem da se osveti korumpiranom sudiji Turpinu, zbog svog progona i neljudskosti učinjenim njemu i njegovoj porodici. Uz pomoć šašave lokalne pekarke, gospođe Lovet, koja ima očajničku potrebu za svježim mesom za njenu pekaru, Svini kroz seriju nemilih događaja upoznaje paleti raznobojnih i izopačenih likova te otkriva zastrašujuću sudbinu koja je zadesila njegovu porodicu.

Pored režije i glavne uloge, sa Lekićem u predstavi glume Ana Baranac, Stefan Ratković, Anđela Kojić, Anđela Janković, Valentina Kuljanin, Filip Milićević, Iva Stojanović i Dejana Rašević.

Ulaz na predstavu je besplatan.

visegradskevijesti.com