Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Velika očekivanja od turističke sezone u Višegradu (VIDEO)

Velika očekivanja od turističke sezone u Višegradu (VIDEO)

foto : Visegrad Live
U Višegradu imaju velika očekivanja od ove turističke sezone. Zaposlene u turističkom sektoru ohrabrio je broj turista, koji su ovaj grad posjetili tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika.

Brojni turisti, kako domaći tako i iz regiona, dolaze da u Višegradu provedu vikend. Višegrad mnogo toga nudi. Pored kulturno istorijskih znamenitosti, tu su Andrićgrad, Višegradska banja, ljepota rijeke Drine i drugo. Zato se i svrstava u top deset turističkih mjesta u Srpskoj.

– Možete se voziti na sup daskama, kajacima, brodićima, a za one željne malo adrenalina tu je zip lajn a za one koji ne mogu da šetaju po gradu grad mogu razgledati iz rikše, vozića, bir bajka – istakla je Olivera Todorović, direktorka Turističke organizacije Višegrad.

 

 

Brojni su i smještajni kapaciteti koji se polako pune, a koji su nerijetko rezervisani i po mjesec dana unaprijed,

– Hotelski kapaciteti ostali su na ranijem broju, ali raduje nas povećani broj privatnog smještaja kapaciteti koji su izuzetno kvalitetni – dodala je ona.

Pored brojnih ugostiteljskih objekata sa bogatom gastronomskom ponudom, veliki je broj suvenirnica, gdje svako može pronaći suvenir, koji će ga podsjećati na boravak u Višegradu.

– Na suvenirima su najviše istaknuti likovi i djela Ive Andrića , obilježja Višegrada, ćuprije, Višegradske banje – istakao je Siniša Petković.

U Višegradu su uvjereni da u njihovom gradu ima mnogo toga da se vidi, ali i doživi. Za sve one željne i kulture i avanture ovaj grad na Drini, pravi je izbor.

RTRS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici,

 Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

vgd

“Vidovdanske svečanosti” u Andrićgradu

U Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu biće obilježena slava hrama – Vidovdan. Nakon svete …

Powered by Master Media (TM)